«Υπάρχει κίνδυνος μαζικής αποβιομηχανοποίησης, ενώ, τίθεται σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της χώρας», προσέθεσαν σε σημερινή (30/08) συνάντηση.

«Ο χρόνος έχει λήξει, πλέον και η όποια απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο», τόνισαν οι επικεφαλής των ενώσεων βιομηχάνων των περιφερειών Λομβαρδίας, Εμίλια Ρομάνια, Πεδεμόντιου και Βένετο.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε μία ημέρα για την υιοθέτηση των αναγκαίων μέτρων που θα περιορίσουν τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος», κατέληξαν οι εκπρόσωποι των Ιταλών βιομηχάνων.

Βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία: Στις 07 και 15 Σεπτεμβρίου τα ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση, RAI, ανακοίνωσε σήμερα (17/08) ότι πρόκειται να φιλοξενήσει δύο ντιμπέιτ των επικεφαλής των κομμάτων της γείτονος χώρας, τα οποία θα διεξαχθούν στις 07/09 και τις 15/09, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο προσέθεσε ότι «θα εγγυηθεί τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και αμεροληψία», ενώ, είναι πιθανό να οργανωθούν ανάλογες τηλεμαχίες και από άλλα κανάλια της Ιταλίας, όπως ακριβώς συνέβη και στο παρελθόν.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Γερουσιαστής στις επερχόμενες εκλογές

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρώην Πρωθυπουργός και νυν αρχηγός του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», ανακοίνωσε στις 10/08 ότι θα είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Γερουσιαστή, στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Ο «Καβαλιέρε» υπογράμμισε, επίσης, ότι το κόμμα της Συντηρητικής συμμαχίας, που θα λάβει περισσότερες ψήφους, θα υποδείξει στον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΣέρχιο Ματαρέλα το όνομα του υποψήφιου Πρωθυπουργού της παράταξης.

«Αν αυτό το πρόσωπο θα είναι η Τζόρτζια Μελόνι, των “Αδελφών της Ιταλίας”, είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί πως είναι κατάλληλη για τον ρόλο», ισχυρίσθηκε ο κ. Μπερλουσκόνι.

«Δεν με ενδιαφέρει η “μάχη” για την ηγεσία της κεντροδεξιάς, ενθουσιάζομαι περισσότερο σκεπτόμενος όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, όπως την καταπολέμηση της φορολογικής και της δικαστικής καταπίεσης», προσέθεσε ο Ιταλός πρώην Πρωθυπουργός.

Τέλος, αναφορικά με τη δημιουργία ενός τρίτουκεντρώου πόλου, ο Πρόεδρος του κόμματος «Ατσιόνε», Κάρλο Καλέντα, υπογράμμισε νωρίτερα πως «σχετικά με τα βασικά θέματα, η συμφωνία με τον αρχηγό του κόμματος “Ζωντανή Ιταλία”Ματέο Ρέντσι, έχει ήδη επιτευχθεί».

Διαβάστε ακόμη:

«Η εποχή της αφθονίας τελείωσε»

Μητσοτάκης: «Σε 9 μήνες οι εκλογές» – Όσα συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο

Τέλος χρόνου για τις φορολογικές δηλώσεις, «ανοιχτό» το σενάριο για νέα παράταση