Οι τρεις εμβληματικές προσωπικότητες της πολιτικής και των τεχνών –οι οποίες διατηρούσαν προσωπικές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έσπευσαν να γυρίσουν την πλάτη τους προς εκείνον, καταδικάζοντας δημοσίως τις ακραίες αποφάσεις του, με αποκορύφωμα εκείνη της εισβολής της 24ης Φεβρουαρίου.

Ο 85άχρονος πλέον, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλώνει «απογοητευμένος» από τη συμπεριφορά του Ρώσου ηγέτη, χαρακτηρίζοντας παράλληλα, «πραγματικά εγκλήματα πολέμου τις σφαγές αμάχων στη Μπούχα».

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο 75άχρονος Όλιβερ Στόουν περιέγραψε ως «λανθασμένη» την επιθετικότητα της Ρωσίας προς την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας σε δημοσίευσή του πως: «οι πολλοί σφοδροί πόλεμοι των Ηνωμένων Πολιτειών δε δικαιολογούν την επιθετικότητα του κυρίου Πούτιν στην Ουκρανία».

Όλιβερ Στόουν

Τέλος, ο 73άχρονος Ζεράρ Ντεπαρντιέ –που είναι κάτοχος και της ρωσικής υπηκοότητας από το 2013– αποκήρυξε ως «απαράδεκτες» τις «υπερβολές» του Πούτιν.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Κάλεσε, εν συνεχεία, τη Ρωσία «να σταματήσει τις εχθρότητες και να διαπραγματευθεί», σε τοποθέτησή του στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, AFP.

Το Κρεμλίνο απάντησε στον Γάλλο, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει κατανοήσει επακριβώς αυτά που συμβαίνουν», ενώ Ρώσοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να ακυρωθεί η ρωσική υπηκοότητα του Ντεπαρντιέ, σύμφωνα με τον Guardian.