Η αύξηση στα αεροπορικά εισιτήρια «αγγίζει» το 57% σε σύγκριση με την περυσινή, αντίστοιχη περίοδο, σύμφωνα με τον Ιταλικό Οργανισμό Τουρισμού. Οι περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Όσο για τις πόλεις που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι η Ρώμη, η Βενετία, η Φλωρεντία και το Μιλάνο. Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη την χώρα θα είναι πλήρη με μόνη εξαίρεση, φυσικά, τα παραθαλάσσια θέρετρα. Παράλληλα, αυξάνεται και ο αριθμός του εποχικού προσωπικού, που απασχολείται στον τομέα.

Γεμάτα εστιατόρια, μουσεία και καφετέριες στην «Αιώνια Πόλη»

Πρόκειται για σημαντική «ανάσα» οικονομικής ανακούφισης, αφού τα στοιχεία του θερινού τουρισμού δεν ήταν απόλυτα ικανοποιητικά. Από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο, συνολικά στην Ιταλία κατεγράφησαν 196 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, ενώ, την ίδια περίοδο του 2019 (δηλαδή, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού) ήταν 205 εκατομμύρια. Παράλληλα, τα ταξίδια διήρκεσαν λιγότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν, τρεις ημέρες κατά μέσο όρο. Η κάμψη είναι του 13% σε ό,τι αφορά τους Ιταλούς και του 6.7%, τους τουρίστες από το εξωτερικό.

Τις ημέρες των εορτών, πνέει «άνεμος» αισιοδοξίας. Τα εστιατόρια, οι καφετέριες, αλλά και τα μουσεία της Ρώμης γέμισαν και πάλι, με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό να είναι –σχεδόν– απόντα. Τέλος, οι εμπορικές ενώσεις εκφράζουν ικανοποίηση και υπενθυμίζουν ότι μέχρι τα Θεοφάνια, στους τουρίστες από το εξωτερικό θα προστεθούν 13 εκατομμύρια Ιταλοί, οι οποίοι θα επιλέξουν μία σύντομη «απόδραση» από τις διάφορες πόλεις, σε αναζήτηση λίγης… ξεγνοιασιάς.

Διαβάστε ακόμη: