Η δημοτικότητα του κόμματος «Λικούντ» του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει μειωθεί αισθητά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που επιδεικνύει ότι αν γίνονταν εκλογές αυτή την περίοδο, θα έχανε το 1/3 των εδρών του και ο δεξιός – ακροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός θα έχανε την πλειοψηφία.

Μετά την «παύση» στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του Ανώτατου Δικαστηρίου και εν μέσω κλιμάκωσης της βίας με τους Παλαιστίνιους, η δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου CHANNEL 13 εντόπισε ότι περισσότερα από τα 2/3 των ψηφοφόρων αποδοκιμάζουν τις ενέργειες του Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν διεξάγονταν εκλογές γίνονταν τώρα, το «Λικούντ» θα κέρδιζε μόλις 20 έδρες, σε σύνολο 120 που διαθέτει η Κνεσέτ, έναντι 32 που συγκέντρωσε τον Νοέμβριο. Ο θρησκευτικός – εθνικιστικός συνασπισμός του Νετανιάχου δε θα κατάφερνε να κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών, συγκεντρώνοντας 46 έδρες, από 64 που διαθέτει. Πρώτο κόμμα θα ερχόταν το κεντροδεξιό «Μπλε και λευκό» του πρώην Υπουργού Άμυνας, Μπένι Γκαντς, με 29 έδρες, ενώ, θα ακολουθούσε το κεντρώο «Γες Ατίντ» του Γιαΐρ Λαπίντ, με 21 έδρες.

Όταν οι ψηφοφόροι ρωτήθηκαν για τα πεπραγμένα του Νετανιάχου στην πρωθυπουργία, το 71% των 699 ερωτηθέντων απάντησε ότι «δεν είναι καλά» και μόνο το 20%, είχε αντίθετη άποψη. Ο Μποάζ Μπισμούτ, βουλευτής του «Λικούντ», απέρριψε τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

«Πραγματοποιήθηκε μία καταπληκτική και πάρα πολύ αξιόπιστη δημοσκόπηση την 1η Νοεμβρίου, εξακολουθώ να βασίζομαι σε αυτή», ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού, αναφερόμενος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Διαβάστε ακόμη: