«Ο Πρωθυπουργός, Γιαΐρ Λαπίντ, συνεχάρη τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη νίκη του στις εκλογές και ενημέρωσε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι παρείχε οδηγίες ώστε να υπάρξουν προετοιμασίες για μία ομαλή μετάβαση», αναφέρθηκε σε επίσημη ανακοίνωση.

«Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται πάνω από όλα τα πολιτικά ζητήματα· εύχομαι στον Νετανιάχου να επιτύχει για χάρη του λαού και του κράτους του Ισραήλ», προσέθεσε ο κ. Λαπίντ.

Σήμερα (03/11), οι πολίτες του Ισραήλ κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις 5ες βουλευτικές εκλογές που έλαβαν χώρα στη χώρα, τα τελευταία τριάμισι έτη.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, το «δεξιό μπλοκ» του Νετανιάχου εξασφαλίζει 64 έδρες (31 για το δεξιό κόμμα του Λικούντ, 19 για τα υπερορθόδοξα κόμματα και 14 για τα ακροδεξιά), με τους πολιτικούς αναλυτές να εκτιμούν πως πρόκειται για την «πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας».

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτης του κεντρώου κόμματος, «Υπάρχει Μέλλον», αναμένεται να καταλήξει με 24 έδρες σε επίπεδο κόμματος και 51 έδρες σε επίπεδο συνασπισμού.

Όταν οριστικοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, θα δώσει στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: