Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε την Πέμπτη καθώς οι έμποροι της Wall Street στάθμισαν τα διασταυρούμενα ρεύματα, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεων για το ανώτατο όριο του χρέους, την επόμενη κίνηση επιτοκίου της Federal Reserve και τα τελευταία εταιρικά κέρδη.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones διαπραγματεύτηκε 85 μονάδες χαμηλότερα, ή 0,3%. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,1% και ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,3%.

Οι μετοχές της Cisco υποχώρησαν περισσότερο από 2% μετά την αναφορά μείωσης των παραγγελιών για το τρίμηνο.

Ενίσχυσε τις αγορές ο κολοσσός λιανικής Walmart, η μετοχή του οποίου ενισχύθηκε περίπου 3% στον απόηχο της ισχυρής οικονομικής του έκθεσης. Η εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street τόσο για τα κέρδη ανά μετοχή όσο και για τα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο και αύξησε τις προσδοκίες της για την απόδοση ολόκληρου του έτους.

Το κλίμα διατηρήθηκε υπό έλεγχο καθώς τα τελευταία οικονομικά στοιχεία υπονοούσαν μια ανθεκτική οικονομία και καθώς η πρόεδρος της Fed του Ντάλας Logan είπε ότι τα τελευταία στοιχεία δεν συνηγορούν για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων ακόμη όταν η Fed αποφασίσει την επόμενη πολιτική επιτοκίων στις 14 Ιουνίου.

«Μετά την αύξηση του εύρους στόχου για το επιτόκιο ομοσπονδιακών κεφαλαίων σε κάθε μία από τις τελευταίες 10 συνεδριάσεις της FOMC, έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο», σύμφωνα με προετοιμασμένες παρατηρήσεις του Logan σε τραπεζίτες στο Σαν Αντόνιο.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων McCarthy είπε στο CNBC την Τετάρτη ότι δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα χρεοκοπήσουν για το χρέος τους. Ο πρόεδρος  Joe Biden δήλωσε επίσης σε μεταγενέστερες δηλώσεις ότι ήταν βέβαιος ότι οι νομοθέτες θα συναντηθούν για να καταλήξουν σε συμφωνία και να αποφύγουν μια χρεοκοπία.

Ο πρόεδρος διακόπτει ένα ταξίδι στην Ασία και θα επιστρέψει την Κυριακή, δίνοντας στους εμπόρους την ελπίδα ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να γίνει μέχρι τότε.

Διαβάστε περισσότερα