Η μεγάλη αμερικανική αλυσίδα λιανικής Walmart προβλέπει ότι θα προχωρήσει σε 2.000 περικοπές θέσεων εργασίας σε πέντε αποθήκες μέσω των οποίων εξυπηρετούνται οι πελάτες της οι οποίοι κάνουν αγορές μέσω διαδικτύου, ανέφερε χθες Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο έγγραφα που υποβλήθηκαν από τη διοίκησή της σε εποπτικούς φορείς.

Οι περισσότερες αφορούν κέντρο στο Τέξας, κατά την ίδια πηγή.

«Κύμα» απολύσεων λόγω της οικονομικής κρίσης

Πολλές μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ, δραστηριοποιούμενες ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας, ανακοίνωσαν από πέρυσι κύμα απολύσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Πιο αναλυτικά, oι τεχνολογικοί γίγαντες Meta, Amazon και Microsoft, καθώς και εταιρείες όπως, η Disney και η Zoom, έχουν ανακοινώσει δεκάδες περικοπές θέσεων εργασίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Συνολικά, οι εργοδότες με έδρα τις ΗΠΑ μείωσαν σχεδόν 103.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, τις περισσότερες από τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο, από την εταιρεία outplacement Challenger, Gray & Christmas.

Το γεγονός αυτό, φανερώνει μια αγορά εργασίας που εξακολουθεί να είναι σφιχτή, ιδιαίτερα σε τομείς υπηρεσιών που επλήγησαν σκληρά νωρίτερα στην πανδημία, όπως εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Οι μισθοί των εργαζομένων στον κλάδο αναψυχής και φιλοξενίας για παράδειγμα, αυξήθηκαν στα 20,78 δολάρια την ώρα τον Ιανουάριο, από 19,42 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.

Το Διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από αναρτήσεις, βίντεο και διηγήσεις κάποιων από τους εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένους που έμειναν από τη μία μέρα στην άλλη δίχως δουλειά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού – και όχι μόνο!

Υψηλού επιπέδου εργαζόμενοι και στελέχη κορυφαίων πολυεθνικών που δεσπόζουν στους τομείς των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της τεχνολογίας, των κοινωνικών δικτύων και του χρηματοπιστωτικού τομέα, βλέπουν το δικό τους «αμερικάνικο όνειρο» να γκρεμίζεται.

Διαβάστε ακόμη: