Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Paul Tudor Jones πιστεύει ότι η Federal Reserve έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων στον αγώνα της κατά του πληθωρισμού.

«Σίγουρα πιστεύω ότι έχουν τελειώσει», είπε ο Jones στο «Squawk Box» του CNBC σχετικά με την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve. «Μάλλον θα μπορούσαν να κηρύξουν τη νίκη τώρα γιατί αν κοιτάξετε τον ΔΤΚ, μειώνεται 12 συνεχόμενους μήνες… Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία».

Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια 10 φορές από πριν από πάνω από ένα χρόνο, ανεβάζοντας το επιτόκιο των Fed Funds στο εύρος στόχου 5%-5,25%, το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2007.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε σημαντικά από τότε που κορυφώθηκε γύρω στο 9% τον Ιούνιο του 2022. Ο δείκτης μειώθηκε στο 4,9% τον Απρίλιο.

Ο μακροχρόνιος επενδυτής είπε ότι η ρύθμιση της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι παρόμοια με τα μέσα του 2006 πριν από τη Μεγάλη Χρηματοπιστωτική Κρίση, όπου οι μετοχές σημείωσαν άνοδο για περισσότερο από ένα χρόνο αφότου η Fed σταμάτησε να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική.

Οι τιμές των μετοχών… Νομίζω ότι θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν φέτος“, είπε ο Jones. Ο Jones πιστεύει ότι υπάρχει άφθονο υλικό που μπορεί να πυροδοτηθεί και να τεθεί σε λειτουργία μετά από μια ιδιαίτερα βαρετή περίοδο για δραστηριότητες σύναψης συμφωνιών.

«Δεν έχουμε IPO, κανένα γεμάτο ημερολόγιο, καμία δευτερεύουσα εισαγωγή, οι αποτιμήσεις είναι στο 19, αλλά κανείς δεν βιάζεται να προσφέρει κεφάλαια τόσο ξεκάθαρα, κάτι συμβαίνει εσωτερικά στο χρηματιστήριο», είπε ο Jones. «Από άποψη ροής, αυτό είναι εποικοδομητικό».

Βραχυπρόθεσμα, ο επενδυτής είπε ότι θα υπάρξει κάποια δυσκολία λόγω της μάχης για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ και ότι θα αγόραζε τη βουτιά στην πολιτική αστάθεια.

Ο Paul Tudor Jones έγινε γνωστός αφού προέβλεψε και επωφελήθηκε από το κραχ του χρηματιστηρίου το 1987.

Είναι επίσης ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής Just Capital, η οποία κατατάσσει τις δημόσιες εταιρείες των ΗΠΑ με βάση τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές μετρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα