Οι μετοχές ανέβηκαν την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές ήλπιζαν ότι οι ηγέτες του Κογκρέσου και ο πρόεδρος Joe Biden θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ και να αποφύγουν μια καταστροφική χρεοκοπία.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones διαπραγματεύθηκε 138 μονάδες υψηλότερα, ή 0,4%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,5% και ο Nasdaq Composite προχώρησε 0,4%.

Στο τέλος της συνάντησης μεταξύ του προέδρου και των ηγετών του Κογκρέσου την Τρίτη, ο πρόεδρος της Βουλής McCarthy είπε ότι τώρα υπάρχει μια «καλύτερη διαδικασία» για περαιτέρω συνομιλίες, λέγοντας ότι «είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας». Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο Biden ακύρωσε ένα δεύτερο σκέλος ενός επερχόμενου διεθνούς ταξιδιού για να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις.

«Τώρα έχουμε μια δομή για να βρούμε έναν τρόπο να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα», είπε ο McCarthy στο CNBC. «Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας δεν έχουμε αθέτηση χρέους. Νομίζω ότι επιτέλους κάναμε τον πρόεδρο να συμφωνήσει να διαπραγματευτεί».

Οι ανησυχίες για μια πιθανή χρεοκοπία έχουν επηρεάσει τις αγορές πρόσφατα. Ο υποχώρησε περισσότερο από 3% αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης 1% την Τρίτη.

«Η συνάντηση της Τρίτης μεταξύ του προέδρου Biden και του προέδρου της Βουλής McCarthy πήγε όσο καλά θα μπορούσαμε να ελπίζουμε», έγραψε σε σημείωμα ο επικεφαλής αμερικανός οικονομολόγος της Citi. «Συνεχίζουμε να περιμένουμε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία ανώτατου ορίου χρέους».

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών ανέκαμψαν την Τετάρτη, βοηθώντας το κλίμα της αγοράς, όπως η Western Alliance Bancorp παρουσίασε βελτίωση της αύξησης των καταθέσεων.

Το SPDR S&P Regional Bank ETF σημείωσε άλμα 3,4%, ενώ η Western Alliance αυξήθηκε κατά 12%.

Διαβάστε περισσότερα