Μικρή ενίσχυση στο 3,2% σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιούλιο από 3% τον προηγούμενο μήνα λιγότερο από το αναμενόμενο, δείχνοντας τον… δρόμο στην FED η οποία έχει στόχο πληθωρισμού 2% για σταθερότητα των επιτοκίων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ετήσιες τιμές καταναλωτή έχουν μειωθεί από το ανώτατο όριο του 9,1% τον Ιούνιο του 2022. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης θα αυξηθεί κατά 0,2% τον περασμένο μήνα και κατά 3,3% σε ετήσια βάση.

«Συνολικά, η πορεία του πληθωρισμού είναι σταθερά πτωτική από ό,τι στην αρχή του έτους», δήλωσε ο Sam Bullard, ανώτερος οικονομολόγος στο Wells Fargo στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας. «Ο ετήσιος ρυθμός είναι πιθανό να σταθεροποιηθεί γύρω στο 3% μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό θα διατηρήσει μια σταθερή απόδοση στον στόχο της Fed» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,2% τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση και 4,7% σε ετήσια.

Διαβάστε ακόμη: