Η ΝΔ έχει αποφασίσει να στριμώξει τον Στέφανο Κασσελάκη σε προσωπικό επίπεδο για τις εταιρείες που διαθέτει στο εξωτερικό.

Και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ θολό το τοπίο καθώς ο Κασσελάκης έχει μπλέξει με τα αστακοκάραβα, τις άλλες ναυτιλιακές εταιρείες καθώς μέσα από αυτές έχει δανειοδοτήσει και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι σαφές ότι ο νόμος απαγορεύει να έχει στην κατοχή του μετοχές ξένων εταιρειών.

Η ΝΔ θεωρεί ότι δεν μπορεί να μην γνώριζε ότι απαγορεύεται να έχει τέτοιες εταιρείες από την στιγμή που ανέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ και ούτε πιστεύει ότι δεν έχει ένα νομικό επιτελείο για να τον ενημερώσει για τις απαγορεύσεις που έχει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μεγάλο θέμα, όμως, είναι η εμπλοκή του με διάφορες ναυτιλιακές εταιρείες που διακινούσαν πολύ χρήμα – με μια εξ αυτών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δικαστικές διαμάχες διεκδικώντας περίπου 7,5 εκατ. δολάρια για εκδικητική απόλυση… Όμως, δεν είναι μόνο αυτή…

Στη συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα πριν από λίγες μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αποκαλύψει μια ακόμη εταιρεία εκτός από την Osios LLC που δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και για την οποία ελέγχεται από την Εισαγγελία με βάση τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Η διαχειρίστρια εταιρεία των αστακοκάραβων που ανέφερε ο Κασσελάκης είναι η TM Lobstering LLC (LLC σημαίνει Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, δηλαδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνεται για τυχόν ζημιές της).

Αμφότερες οι επιχειρήσεις φαίνεται πως έχουν έδρα το Ντέλαγουερ, φορολογικό… παράδεισο εντός των ΗΠΑ, κάτι που παράλληλα σημαίνει πως η εταιρεία δεν έχει υποχρέωση να καταθέτει ετήσιες εκθέσεις για τη δραστηριότητά της.

Τα ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης έχουν ως εξής:

1)Πόσες και ποιες εταιρείες στο εξωτερικό έχει ο Στέφανος Κασσελάκης;

Ο ίδιος έχει πει σε ανύποπτο χρόνο «θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό». Ποιες είναι λοιπόν;

2)Πόσες από αυτές τις εταιρείες τις έχει σε φορολογικούς παραδείσους;

3)Όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξερε την ελληνική νομοθεσία; Δεν τον είχαν ενημερώσει ο αρμόδιος τομεάρχης Διαφάνειας Παύλος Πολάκης και οι νομικοί του σύμβουλοι;

4)Αν αποδειχθεί ότι τελικά υπάρχει θέμα παραβίασης της υπάρχουσας νομοθεσίας, τι θα πράξει ο κ. Κασσελάκης; Θα εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα;

Για όλα αυτά ο κ. Κασσελάκης δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις, όπως οφείλει ως αρχηγός κόμματος, και με τα μισόλογα του μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Μάλιστα, αντί να απαντήσει ο ίδιος, αφού όλα αυτά τα προβλήματα αφορούν την προσωπική του περιουσία, βάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο, αφήνοντας να εννοηθεί πως όσοι ζητούν απαντήσεις χτυπούν το κόμμα του!

Το να βγάζει δελτία Τύπου η Κουμουνδούρου για τα καράβια του Κασσελάκη δεν το λες και φυσιολογικό!

Το επόμενο διάστημα ο Κασσελάκης μπαίνει φαντάρος άλλωστε και θα προσπαθήσει να κάνει την θητεία του το νούμερο 1 θέμα για τα πρωινάδικα.

Οπότε με ποιες εταιρείες και ποια αστακοκάραβα θα ασχοληθεί ο κόσμος…;

Διαβάστε ακόμη: