Η Άγκυρα συνεχίζει της προκλήσεις στο Αιγαίο, πραγματοποιώντας νέες υπερπτήσεις πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σήμερα το πρωί (Δευτέρα 08 Αυγούστου) ένα μη επανδρωμένο τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από ελληνικό νησί.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό UAV πραγματοποίησε υπερπτήση στις 08:21 το πρωί, σε ύψος 21.000 ποδιών πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα.

Απειλές Τσελίκ για το γεωτρύπανο: «Η Τουρκία είναι ασταμάτητη, θα απογοητευθεί όποιος δοκιμάσει την αποφασιστικότητά της»

Ο Ομέρ Τσελίκ ισχυρίσθηκε χθες (07/08) ότι το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων τόσο της χώρας, όσο και του ψευδοκράτους στη Βόρεια Κύπρο.

«Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, το τέλος θα περιέχει μονάχα απογοήτευση», υποστήριξε, αναφερόμενος στη νέα αποστολή του γεωτρύπανου.

«Όταν η Τουρκία αρχίζει έρευνες, η Ελλάδα αμέσως απαντά με προκλήσεις».

Ο Ομέρ Τσελίκ προειδοποίησε από τα Άδανα «να μη δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας, της Γαλάζιας ή της εναέριας πατρίδας. Δε θα δώσουμε σε κανέναν ούτε βότσαλο, ούτε σταγόνα νερό, ούτε μία σπιθαμή αέρα της πατρίδας μας. Σύντομα, ο Πρόεδρός μας θα αποχαιρετήσει το γεωτρύπανο από τη Μερσίνη.

Πρόκειται για βήματα που πραγματοποιούνται με αποφασιστικότητα και δύναμη για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και της “ΤΔΒΚ”. Διότι, υπάρχουν πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε σημεία που βρήκαν αυτά τα πλοία κάτω από τη θάλασσα και το υπέδαφος, πλούτο του έθνους μας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να τα εξορύξουμε και να τα θέσουμε στην υπηρεσία των πολιτών μας».

«Ορισμένες χώρες αρχίζουν να υποστηρίζουν αυτές τις προκλήσεις. Ό,τι και να κάνει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα, ό,τι και να πει κανείς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Τουρκικό Ναυτικό θα δείξει και θα συνεχίσει να δείχνει πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας, προστατεύοντας αυτά τα γεωτρύπανα.

Για αυτό, κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην πατρίδα και τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση. Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ενότητα και την αδιαίρετη ακεραιότητά της. Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει, να νικηθεί, να εμποδισθεί, δε μπορούν να μάς σταματήσουν», ολοκλήρωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» είναι έτοιμο για να ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή.