Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα και οι προμήθειες καυσίμων στις ΗΠΑ περιορίζονται και μετά από προειδοποίηση από τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας προς τους κερδοσκόπους αύξησε την προοπτική περαιτέρω περικοπών της παραγωγής του OPEC+.

Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού Brent σημείωσε άνοδο 1,42 δολ. ή 1,9% στα 78,26 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 1,48 δολ. ή 2%, στα 74,40 δολ. το βαρέλι.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι οι short sellers – όσοι στοιχηματίζουν ότι οι τιμές θα πέσουν – θα πρέπει να «προσέχουν» τον πόνο.

Ορισμένοι επενδυτές το θεώρησαν ως μήνυμα ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωστός και ως OPEC+, θα μπορούσαν να εξετάσουν περαιτέρω περικοπές της παραγωγής σε συνάντηση στις 4 Ιουνίου.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονται υψηλότερα… ωθούμενες από την τελευταία προειδοποίηση short-seller από τη Σαουδική Αραβία“, δήλωσε με αναλυτές της αγοράς . “(Αλλά) αν η προηγούμενη εμπειρία είναι κάτι που πρέπει να περάσει, οι traders μπορεί να μπουν στον πειρασμό να αποδεχθούν την μπλόφα του.”

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της βιομηχανίας που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου και καυσίμων στις ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα, ενίσχυσαν επίσης τις τιμές του πετρελαίου.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν περίπου 6,8 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του American Petroleum Institute (API). Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περίπου 6,4 εκατομμύρια.

Εάν τα στοιχεία της Energy Information Administration (EIA), που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, επιβεβαιώσουν αυτά τα στοιχεία, τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ θα είχαν μειωθεί για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στα χαμηλότερα επίπεδά τους πριν από την Ημέρα Μνήμης από το 2014.

Διαβάστε περισσότερα