Η πολυεθνική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων BlackRock σχεδιάζει την παροχή υπηρεσιών trading σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CoinDesk που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευα, οι θεσμικοί πελάτες της Blackrock θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέσω της δικής της πλατφόρμας Aladdin, στην οποία πραγματοποιούνται συναλλαγές τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο λογισμικό –κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι ανώτερο από τα Windows και οποιόδηποτε πρόγραμμα της αμερικανικής κυβέρνησης– γι’ αυτό και άλλωστε χρησιμοποιείται από την κεντρική τράπεζα Fed.

ALADDIN (Asset, Liability, Debt, Derivate Investment Network), ένα διαδικτυακό οικοσύστημα που διαχειρίζεται $15 τρισεκατομμύρια σε assets (+ άλλα $5 τρισ. της Blackrock) – περίπου το 7% του παγκόσμιου πλούτου. Και αυτά είναι τα επίσημα νούμερα… Η Aladdin επίσης ιχνηλατεί πάνω από 30.000 ισχυρά χαρτοφυλάκια.

Η πανίσχυρη BlackRock ξεκινά υπηρεσίες crypto trading

Η Blackrock που είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, με τα υπό διαχείριση assets να ανέρχονται στα 9,5 τρισ. δολάρια, δεν έχει σχολιάσει την είδηση ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι η BlackRock ήδη κατέχει (και τι δεν κατέχει αυτή η εταιρία) το 16,3% της MicroStrategy, η οποία είναι γνωστή υπέρμαχος του Bitcoin, με τον διάσημο δισεκατομμυριούχο Michael Saylor να “βλέπει” το Bitcoin ακόμη και στα $6 εκατ. κάποτε…

Τον Ιανουάριο του 2021, δύο funds της BlackRock, το Blackrock Strategic Income Opportunities και το Blackrock Global Allocation Fund είχαν εγκαινιάσει την είσοδό της στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, προσθέτοντας στα προϊόντα τους συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε bitcoin. Τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου, ο Rick Rieder, CIO της Blackrock για τo τμήμα σταθερού εισοδήματος, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία είχε «αρχίσει να ασχολείται» με το bitcoin.

“Στάχτη στα μάτια” από τον Larry Flink

Τον περασμένο Απρίλιο, ο CEO της Blackrock, Larry Fink, είχε δηλώσει ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να γίνουν μια «μεγάλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων» και προέβλεψε ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να απειλήσουν την ηγεμονία του αμερικανικού δολαρίου.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο, ο Fink φάνηκε να αλλάζει γνώμη, δηλώνοντας ότι «μάλλον» συντάσσεται με τον CEO της JPMorgan, Jamie Dimon, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για το bitcoin ως κάτι «άχρηστο».

Έναν μήνα νωρίτερα ο Rieder είχε προβλέψει ότι η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να ανέβει «σημαντικά» στο μέλλον υπογραμμίζοντας την αντοχή του και υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει «σε μεγάλο βαθμό» τον χρυσό.

Πέρα από την εμφανή διάσταση απόψεων μεταξύ των ηγετικών στελεχών της εταιρείας, η BlackRock είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος στην Tesla και φημολογείται ότι έπαιξε ρόλο στην απόφαση της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων να ανακαλέσει την αρχική της ανακοίνωση για αποδοχή πληρωμών σε bitcoin.

Το Binance επενδύει σε Forbes και… Κύπρο!

Επενδύστε σε κινεζικές μετοχές λένε BlackRock, Credit Suisse

Το Bitcoin είναι η «σκάστρα» της Wall Street