Πανίσχυρη, υπερπολυτελής, εξηλεκτρισμένη και συλλεκτική. Τι άλλο θέλετε… Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία, η Edition 1 της κορυφαίας S-Class θα διατεθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ανάμεσα στα έξτρα καλούδια που διαθέτει περιλαμβάνεται, η αποκλειστική απόχρωση αμαξώματος ονόματι «Manufakturalpinegrey», οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, τα φιμέ κρύσταλλα, οι ζάντες 21 ιντσών της AMG, το λογότυπο της οποίας αποτυπώνεται στην επιχρωμιωμένη τάπα πλήρωσης καυσίμου. Παράλληλα, χάρη στο στυλιστικό πακέτο «Exterior Night», υπάρχουν μαύρες γυαλιστερές και σκούρες επιχρωμιωμένες επιφάνειες στο αμάξωμα.

Εικόνα από το εσωτερικό της νέας Mercedes – AMG S 63 E Performance Edition 1 δεν έχουμε προς το παρόν. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα ενδότερα έχει μαύρη δερμάτινη επένδυση Nappa με κόκκινες ραφές στα καθίσματα και στο τιμόνι. Επιπλέον το λογότυπο Edition 1 έχει χαραχτεί στην κεντρική κονσόλα, ενώ η ένδειξη AMG με κόκκινο φωτισμό συναντάται στα μαρσπιέ των θυρών.

Αυτή είναι η ισχυρότερη Mercedes S-Class. Toplug – in υβριδικό της σύστημα απαρτίζεται από V8 θερμικό κινητήρα twin – turbo 4.0 λίτρων (612 ίππων και 900 Nm ροπής), ηλεκτροκινητήρα (190 ίππων και 320 Nm ροπής), σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+, αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT MCT 9G και μπαταρία καθαρής χωρητικότητας 10,5 kWh.

Συνδυαστικά παράγει 802 ίππους και 1.430 Nm ροπής, ενώ αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να κινηθεί για 33 χλμ. Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 3,3 δευτ. και η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ προαιρετικά μπορεί να φτάσει τα 290 χλμ./ώρα.

Στην αγορά της Γερμανίας, η τιμή της νέας Mercedes – AMG S 63 E Performance Edition 1 ορίζεται στα 208.392 εύρω (δεν τη λες φτηνή), ενώ είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία στην ιδιαίτερη πατρίδα της και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάιο. Η παραγωγή της θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο Factory 56, το οποίο βρίσκεται στο Σιντελφίγκεν.

Διαβάστε περισσότερα