Για την 55η επέτειό της, η AMG παρουσίασε ένα καινοτομικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, τη Mercedes-AMG GT3 EDITION 55. Μόνο πέντε μονάδες της ειδικής σειράς θα κατασκευαστούν στο χέρι στο εργοστάσιο των αγωνιστικών αυτοκινήτων στο Affalterbach.

Το GT3 διακρίνεται για τα μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά του και τα πολλά ειδικά χαρακτηριστικά εξοπλισμού, καθιστώντας το ένα πολυπόθητο συλλεκτικό κομμάτι. Η εντυπωσιακή σχεδίαση της έκδοσης, η υψηλή ποιότητα ορατών στοιχείων άνθρακα και η βελτιστοποιημένη απόδοση του κινητήρα, αποτελούν μερικά από τα ξεχωριστά στοιχεία του αυτοκινήτου. Επιπλέον, η ειδική έκδοση συνοδεύεται από πακέτο EDITION 55 – 1 OF 5, που περιέχει ένα αποκλειστικό κομμάτι χρονογράφο IWC με χαραγμένο τον αριθμό του πλαισίου.

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι αυτός που μας οδηγεί». Τα λόγια του ιδρυτή της AMG, Hans Werner Aufrecht, ήταν ένα κίνητρο για τη μάρκα επιδόσεων και σπορ αυτοκινήτων εδώ και 55 χρόνια. Ως εκ τούτου, πολυάριθμα και θρυλικά είναι τα επιτεύγματα στην πίστα τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, από τη συγκλονιστική νίκη κατηγορίας της Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG στο 24 Hours of Spa το 1971 μέχρι το ιστορικό 1-2 της Mercedes-AMG GT3 στη φετινή εκδοχή του ίδιου αγώνα. Ως φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Mercedes-AMG παρουσιάζει τώρα το αγωνιστικό της GT3 Customer Racing σε μια αυστηρά περιορισμένη έκδοση 55.

Για να διασφαλιστεί και να τεκμηριωθεί η ελάχιστη πορεία παραγωγής, δημιουργήθηκε μια συγκεκριμένη σειρά αριθμών (“GT3.190-55”) για τους αριθμούς πλαισίου των πέντε μονάδων. Από εκεί και πέρα, η ειδική σειρά έχει πολυάριθμα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε σχέση με το αυτοκίνητο στο οποίο βασίζεται. Μεταξύ άλλων, η EDITION 55 δεν είναι πιστοποιημένη από τη FIA και ως εκ τούτου μπορεί να έχει μεγαλύτερη ισχύ κινητήρα: ο βελτιστοποιημένος κινητήρας V8 6,3 λίτρων AMG αποδίδει 650 ίππους, δηλαδή περίπου 100 ίππους περισσότερους από ό,τι στην έκδοση της FIA. Κατάλληλα, το σύστημα εξάτμισης απόδοσης από Inconel έρχεται χωρίς σιγαστήρα, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμα πιο χαρακτηριστικό ηχητικό μοτίβο.

Υπάρχει επίσης αποκλειστικότητα όσον αφορά το χρώμα και τη σχεδίαση της Mercedes-AMG GT3 EDITION 55: το ειδικό φινίρισμά της σε αλπικό γκρι uni MANUFAKTUR με κόκκινες πινελιές συμπληρώνει το ματ φινίρισμα των εξαρτημάτων aero σε ορατό άνθρακα.

Η τιμή πώλησης της Mercedes-AMG GT3 EDITION 55 είναι 625.000 ευρώ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ).