Στο τέλος του 2022, ο νεαρός Γερμανός, γιος του «θρυλικού» επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ, έχασε τη θέση του στη Haas από τον εμπειρότερο συμπατριώτη του, Νίκο Χούλκενμπεργκ, καθώς και μετέπειτα από την ακαδημία της Ferrari, αλλά σύντομα υπέγραψε στη Mercedes για τη θέση του τρίτου και εφεδρικού οδηγού.

«Ο Μικ έχει κάνει σπουδαία δουλειά με την ομάδα μέχρι στιγμής, δουλεύοντας σκληρά στον προσομοιωτή πίσω στο εργοστάσιο και προσφέροντας πολύτιμα δεδομένα στην πίστα», ανέφερε ο επικεφαλής στρατηγικής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, ο οποίος εξήρε –στο πλαίσιο του Γκραν Πρι Ισπανίας– τη συνεισφορά του Γερμανού στην εκτεταμένη ανανέωση της εφετινής Mercedes W14, που έφερε το διπλό βάθρο στη Βαρκελώνη.

Ο Μικ Σουμάχερ οδήγησε τη W14 σήμερα (07/06) στη Βαρκελώνη για να συγκεντρώσει δεδομένα τόσο για την Pirelli και τα νέα ελαστικά που δοκιμάζει πριν τα εισάγει στο εφετινό Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας, όσο και την ομάδα του.

Αυτές οι δοκιμές είναι πολύ σημαντικές και από μία άλλη άποψη. Πρόκειται για την προτελευταία δοκιμασία που θα κρίνει την απόφαση του σπορ, αν εν τέλει θα απαγορευθούν από το 2024 οι θερμαντικές κουβέρτες των ελαστικών, πριν από κάθε έξοδο του μονοθεσίου από το γκαράζ.

Διαβάστε ακόμη: