Η Mercedes – Benz αλλιώς και από τις 23 Ιουλίου 2022 έως τις 22 Ιανουαρίου 2023 η Συλλογή Τέχνης της Mercedes – Benz θα παρουσιάσει μερικούς από τους πιο κορυφαίους και αναμφισβήτητα πιο γνωστούς θησαυρούς της στο Petersen Automotive Museum στο Λος Άντζελες, στην έκθεση «AndyWarhol: Cars»

Στις αίθουσες θα τοποθετηθούν 27 εκτυπώσεις σε καμβά και 13 σχέδια από την παγκοσμίου φήμης σειρά Cars του εκκεντρικού καλλιτέχνη Andy Warhol. Στις φωτογραφίες, ο Αμερικανός ποπ καλλιτέχνης χρησιμοποιεί οκτώ επιλεγμένα μοντέλα της Mercedes – Benz για να καταγράψει την ιστορία του αυτοκινήτου, από το Benz Patent Motor Car του 1886 έως το C 111-II ένα πειραματικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε το 1970.

Στο Petersen Automotive Museum –ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία αυτοκινήτου στον κόσμο– τα έργα εκτίθενται μαζί με πέντε από τα οκτώ αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε ο Warhol, συμπεριλαμβανομένου του αγωνιστικού αυτοκινήτου Mercedes – Benz Formula 1 W 196 R, αλλά και της εντυπωσιακής Mercedes – Benz 300 SL «Gullwing» Coupé (W 198) καθώς και το αγωνιστικό αυτοκίνητο Mercedes – Benz με βάρος 750 κιλών με τον κωδικό W 125.

Η ιστορικός τέχνης Ρενάτε Βίχαγκερ, επικεφαλής της Συλλογής Τέχνης της Mercedes – Benz, τόνισε: “Από την πολύ αναγνωρισμένη παρουσίαση στο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης το 1988, η σειρά Cars του Andy Warhol είναι καλεσμένη σε μεγάλα μουσεία σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από 30 και πλέον χρόνια τώρα θα ξαναβρεθεί εκτενώς στις ΗΠΑ. Το όνομα Warhol έχει μια «μυθική» έλξη στο πλαίσιο της τέχνης, όπως δείχνουν οι αριθμοί επισκεπτών στις εκθέσεις του. Αυτό ισχύει και για τη Mercedes – Benz που υπογραμμίζει το όμορφο, γρήγορο, μοντέρνο, πολυτελές, ποιοτικό, αυτοκίνητο στο πέρασμα των χρόνων”.

Η Ρενάτα Γιούγκο Μπρούνγκερ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Mercedes – Benz, υπεύθυνη επίσης για τη Συλλογή Τέχνης Mercedes – Benz, αναφέρθηκε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε για άλλη μια φορά αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες προσβάσιμες σε ένα ευρύ διεθνές κοινό στο την έκθεση του Λος Άντζελες και έτσι συμβάλουμε στην προώθηση του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Επειδή ακριβώς αυτό είναι το σημείο της συλλογής έργων τέχνης μας.

Με την κοινωνική μας δέσμευση στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αναγνωρίσιμο όφελος για το κοινό καλό. Έργα τέχνης του AndyWarhol έχουν εμπνεύσει ανθρώπους για γενιές –ακριβώς όπως τα οχήματα Mercedes–Benz. Δύο κορυφαία ονόματα συναντώνται στη σειρά Cars».