Η Citigroup ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου το πρωί της Παρασκευής, με σταθερή ανάπτυξη τόσο στους θεσμικούς πελάτες όσο και στην προσωπική τραπεζική να τροφοδοτεί τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα .

Συγκριτικά η εταιρεία ανέφερε σε σχέση με αυτό που περίμενε η Wall Street, με βάση μια έρευνα αναλυτών από την LSEG, παλαιότερα γνωστή ως Refinitiv, EPS $1,63 (κέρδη ανά μετοχή), που δεν συγκρίνεται με το αναμενόμενο $1,21 λόγω εκποιήσεων. Εξαιρουμένων των εκποιήσεων, τα κέρδη ανά μετοχή ήταν $1,52. Και έσοδα $20,14 δισ. έναντι αναμενόμενων $19,31 δισ.

«Παρά τις προκλήσεις οι πέντε βασικές, διασυνδεδεμένες επιχειρήσεις μας σημείωσαν αύξηση εσόδων η καθεμία με αποτέλεσμα τη συνολική ανάπτυξη της τάξης του 9%,» δήλωσε η CEO Jane Fraser σε δελτίο τύπου.

Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο 2% στις προκαταρκτικές συναλλαγές. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Citigroup είναι μειωμένη κατά 8% σε ετήσια βάση στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης την Παρασκευή.

Η έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων της Παρασκευής περιλαμβάνει την περίοδο κατά την οποία η Fraser ανακοίνωσε ότι η τράπεζα θα χωριστεί σε πέντε βασικούς επιχειρηματικούς τομείς, την τελευταία αλλαγή για την Διευθύνοντα Σύμβουλο από την ανάληψη της εξουσίας τον Μάρτιο του 2021.

Η νέα δομή, που ανακοινώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να περιλαμβάνει περικοπές στις θέσεις εργασίας .

Μια άλλη πρωτοβουλία υπό την Fraser ήταν η πώληση της λιανικής τραπεζικής της Citi σε ορισμένες διεθνείς αγορές.

Η τελευταία κίνηση σε αυτό το μέτωπο έγινε στις 9 Οκτωβρίου, όταν η τράπεζα ανακοίνωσε ότι είχε συνάψει συμφωνία για την πώληση του χερσαίου καταναλωτικού χαρτοφυλακίου της στην Κίνα.

Διαβάστε ακόμη: