Πριν από μερικές ημέρες η ναυτιλιακή εταιρία Top Ships του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη έλαβε επιστολή προειδοποίησης από τις αμερικανικές αρχές, λόγω της υποχώρησης της τιμής της μετοχής της κάτω από το 1 δολάριο!

Ειδικότερα σύμφωνα με την επιστολή, η εταιρία που διαπραγματεύεται στον Nasdaq κινείται κάτω του κατώτατου επιτρεπτού ορίου του ενός δολαρίου για περισσότερο από 30 συνεδριάσεις!

Και οι αμερικανικές αρχές έθεσαν τελεσίγραφο στον έλληνα εφοπλιστή να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε εντός των προσεχών 180 ημερών και ειδικότερα έως τις 25 Ιουλίου η τιμή της μετοχής να έχει αποκατασταθεί άνω του 1 δολαρίου!

Το το θα κάνει σχετικά με την προειδοποίηση των αμερικανικών χρηματιστηριακών αρχών ο Ευάγγελος Πιστιόλης δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Αν θα συμμορφωθεί με τις υποδείξεις, στηρίξει τη μετοχή του και την ανεβάσει σε επίπεδα άνω του 1 δολαρίου, καθώς η καθήλωση μιας μετοχής σε επίπεδα χαμηλότερα, θεωρείται για το αμερικανικό χρηματιστήριο λίγο πολύ ως γεγονός εξευτελιστικό, που εκτός των άλλων δημιουργεί την αίσθηση κινδύνων για τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου!

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα που η μετοχή της Top Ships καταρρέει στο αμερικανικό Χρηματιστήριο και ο Ευάγγελος Πιστιόλης καλείται από τις αμερικανικές αρχές να παρέμβει, κοινώς «άρχισαν τα όργανα» και να δούμε πως θα ξεμπλέξει εάν δεν τα καταφέρει να αποκαταστήσει την τιμή της μετοχής, ο Έλληνας εφοπλιστής προφανώς με τα κέρδη της ναυτιλίας αλλά και της εισαγωγής στο αμερικανικό χρηματιστήριο, προβαίνει σε εντυπωσιακές αγορές ακινήτων!

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο εφοπλιστής, η μετοχή της εταιρίας του οποίου έχει διολισθήσει κάτω του 1 δολαρίου στον Nasdaq, ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση πανάκριβης υπερπολυτελούς βίλας σε top ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Δυτική Πελοπόννησο, στο οποίο έχουν αποκτήσει luxury εξοχικές κατοικίες, σημαίνοντα ονόματα της επιχειρηματικής ζωής, εγχώριας και διεθνούς καθώς και αθλητές παγκόσμιου φήμης, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για παράδειγμα.

Σημειώνεται ότι οι τιμές για την απόκτηση υπερπολυτελών βιλών στο εν λόγω ξενοδοχειακό συγκρότημα, στην πρώτη σειρά, δηλαδή κοντά στη θάλασσα ξεκινούν από τα 8 εκατ. ευρώ!!!

O Γιάννης Αντετοκούνμπο αγόρασε δυο βίλες στο Costa Navarino