Ήταν γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι κάποιοι Ελληνορώσοι και Ρώσοι ολιγάρχες είχαν μετατρέψει την Ελλάδα και την Κύπρο σε ένα απέραντο πλυντήριο.

Αυτό δεν προξενεί καμία εντύπωση γιατί τα ίδια ακριβώς συνέβαιναν και στο Λονδίνο, όπου έχουν ξεπλυθεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια Ρώσων ολιγαρχών αλλά και στην Αυστρία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό που προξενεί εντύπωση ήταν το παραμύθι που πούλαγε για χρόνια ένας επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων.

Όλοι νόμιζαν ότι ξεπλένει κεφάλαια του συστήματος Μαδούρου, γιατί είχε δραστηριοποιηθεί και στη Βενεζουέλα.

Τελικά οι αρμόδιες υπηρεσίες που ερεύνησαν ένα πολυδαίδαλο σύστημα εταιρειών που είχε στήσει για τις ανάγκες του ξεπλύματος κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα κεφάλαια προέρχονται αποκλειστικά από Ρώσους ολιγάρχες.

Γι΄ αυτό περιλαμβάνεται στη λίστα με τα τέσσερα ονόματα στα οποία αναμένεται να δεσμευτούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Βέβαια είναι ο μόνος που διαθέτει περιουσιακά στοιχεία γιατί ο αχυράνθρωπος και στενός συνεργάτης Ελληνορώσου ολιγάρχη που περιλαμβάνεται και αυτός στη λίστα δεν διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, όπως επίσης ο εξαγωγέας φρούτων από τη Βόρεια Ελλάδα και οι μέτοχοι ενός πτωχευμένου τουριστικού γραφείου που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούσε τις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία.