Στα χέρια του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη πέρασε το μεγάλο συγκρότημα της Κάντζας που ανήκε, κατά το παρελθόν, στον Λάκη Γαβαλά. Ο εφοπλιστής, ο οποίος πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια πολλά και ηχηρά χτυπήματα στο χώρο του real estate, απέκτησε το εμβληματικό ακίνητο κατά τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που έγινε στις 13 Μαΐου, μέσω κυπριακής εταιρείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα ξεχωριστά ακίνητα που έχει αποκτήσει ο γνωστός εφοπλιστής περιλαμβάνεται μέχρι και η παραθαλάσσια υπερπολυτελής βίλα της οικογένειας Ωνάση στο Λαγονήσι.

Το συγκεκριμένο ακίνητο των 1.000 τ.μ. σε οικόπεδο 7 στρεμμάτων ανήκε στην αδελφή του Αριστοτέλη Ωνάση, Καλλιρρόη Πατρονικόλα και ο ιδιοκτήτης της Top Ships το πούλησε στις αρχές της χρονιάς, έναντι 12 εκατ. ευρώ σε Σαουδάραβα κροίσο.

Στη συνέχεια ο κ. Πιστιόλης αγόρασε την μυθική ιδιοκτησία, -με εξοχική κατοικία σε μια έκταση 120 στρεμμάτων-, της εφοπλιστικής οικογένειας Μαυρολέων στο Πόρτο Χέλι, για την οποία το τίμημα έφτασε τα 27 εκατ. ευρώ.

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πίσω από τις φήμες για το ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης του λεγόμενου «στρατηγείου της Κάντζας», βρίσκεται τελικά ο Ευάγγελος Πιστιόλης, ο οποίος, παρά τα προβλήματα του συγκεκριμένου ακινήτου, δεν δίστασε να το προσθέσει στην…ακριβή συλλογή του προς μελλοντική αξιοποίηση.

Το «στρατηγείο» της Κάντζας

Η διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στις 13 Μαΐου ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι. Επισπεύδουσα ήταν η Τράπεζα Πειραιώς μετά από αναγκαστική κατάσχεση (πέρυσι τον Οκτώβριο) για 1 εκατ. ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 9 εκατ. ευρώ. Τελικά κατακυρώθηκε, μετά από ένα και μοναδικό «χτύπημα», στο ποσό των 9.000.0001 ευρώ, δηλαδή μόλις ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης.

Το εμβληματικό ακίνητο στην Κάντζα, -το οποίο βαρύνεται με πολλές προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις από την Τράπεζα Πειραιώς, την εφορία και το ΙΚΑ-, αποτέλεσε την έδρα της εταιρείας του Λάκη Γαβαλά αλλά και το «όχημα» μέσω του οποίου φιλοδοξούσε να αντιμετωπίσει τα χρέη του προς το Δημόσιο.

Ωστόσο, αντί για λύση εξελίχθηκε σε ένα ακόμη «βαρίδι» που τον παρέσυρε στην προσωπική του περιπέτεια, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί, αλλά και να χάσει άλλα σημαντικά περιουσιακά του στοιχεία, όπως η βίλα του στη Φτελιά της Μυκόνου που πουλήθηκε μέσω πλειστηριασμού, στις 26 Μαΐου 2021 έναντι 1.910.000 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει το συγκρότημα

Στο πλειστηριασμό βγήκε ολόκληρο το συγκρότημα της Κάντζας.

Ειδικότερα, πρόκειται για 12 όμορα αγροτεμάχια, με συνολική επιφάνεια βάσει τίτλων 31.698,80 τ.μ. στην Παιανία Αττικής, στη θέση «Νταλαλούμι».

Το κεντρικό είναι έκτασης 23.019,20 τ.μ. και τα περισσότερα από τα άλλα αγροτεμάχια (συνολικής επιφανείας 8.466,46 τ.μ.) λειτουργούν ως δίοδος πρόσβασης των οχημάτων, χώρος στάθμευσης και περιβάλλοντας χώρος του. Τα γήπεδα αυτά αναπτύσσονται προς τα ανατολικά του κυρίως γηπέδου και εξασφαλίζουν σε αυτό πρόσβαση προς τον παράδρομο της Αττικής Οδού.

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρεται στην έκθεση πλειστηριασμού, έχει δημιουργηθεί ένα άτυπα ενοποιημένο γήπεδο συνολικού εμβαδού 31.485,66 τ.μ., το οποίο είναι περιτοιχισμένο στο σύνολο της περιμέτρου του.

Μέσα αυτή την έκταση έχουν αναγερθεί τρία ανεξάρτητα κτίρια και συγκεκριμένα:

-Κτίριο 1 αποτελούμενο από υπόγειο 400 τ.μ., ισόγειο 400 τ.μ. και όροφο 374,67 τ.μ.
-Κτίριο 2 αποτελούμενο από υπόγειο 979,32 τ.μ., και ισόγειο 1.000,50 τ.μ.
-Κτίριο 3 αποτελούμενο από υπόγειο 539,48 τ.μ., ισόγειο 5.458 τ.μ. με ημιϋπαίθριους χώρους 315,25 τ.μ. και όροφο 4.423,44 τ.μ.

Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν καπνιστήρια 44 τ.μ. και φυλάκιο 22,95 τ.μ.

Τα τρία κτίρια αναπτύσσονται εσωτερικά ως προς τον παράδρομο της Αττικής Οδού, από τον οποίο απέχουν 200-250 μέτρα.

Κατά την έκθεση εκτίμησης, τα κτίρια είναι συνολικού εμβαδού 8.326,69 τ.μ. εκ των οποίων τα 400 τ.μ. είναι υπόγειοι χώροι και τα 7.926,69 τ.μ. προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης.

Επίσης σημειώνεται ότι ο φέρων οργανισμός των γραφείων είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και χάλυβα και οι επιστρώσεις των δαπέδων από γρανίτη. Η κατασκευή όλου του συγκροτήματος χαρακτηρίζεται πολυτελής. Ο περιβάλλων χώρος είναι ασφαλτοστρωμένος στο μεγαλύτερο τμήμα του και σε ένα μεγάλο κομμάτι έχει γίνει διάστρωση από κυβόλιθους. Ακόμη, υπάρχει σύστημα απορροής ομβρίων υδάτων, βόθροι απορροφητικοί, ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος καθώς και φυτεύσεις από γκαζόν και αμπελώνες.

Το συγκρότημα είναι περιφραγμένο και διαθέτει εισόδους στα Ανατολικά από τον παράδρομο της Αττικής Οδού στον οποίο φέρει δύο μεταλλικές συρόμενες πόρτες και μαντρότοιχο καθώς και στα Νοτιοδυτικά στην οποία φέρει μεταλλική συρόμενη πόρτα.