Άλλο ένα ακίνητο που έχει στην κατοχή του ο Λάκης Γαβαλάς, το εμβληματικό κτίριο της Παιανίας, δίπλα στην Αττική Οδό βγαίνει στο σφυρί στις 13 Μαΐου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 9 εκατ ευρώ.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού για τη «ναυαρχίδα» του οίκου LAK., που ήταν και η έδρα των επιχειρήσεών του είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα το συγκρότημα εκτείνεται σε έκταση 31 στρεμμάτων και τα τρία πολυτελούς κατασκευής κτίρια που βρίσκονται μέσα στο οικόπεδο είναι συνολικού εμβαδού 11 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, πρόκειται για πολυτελή κατασκευή και όπως σημειώνεται: ο φέρων οργανισμός των γραφείων είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και χάλυβα και οι επιστρώσεις των δαπέδων είναι από γρανίτη. Η κατασκευή όλου του συγκροτήματος είναι πολυτελής. Ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου είναι ασφαλτοστρωμένος στο μεγαλύτερο τμήμα του και σε ένα μεγάλο τμήμα έχει γίνει διάστρωση από κυβόλιθους. Επίσης, υπάρχει σύστημα απορροής ομβρίων υδάτων, βόθροι απορροφητικοί, ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος καθώς και φυτεύσεις από γκαζόν και αμπελώνες.

Όμως και τον Μάιο φέτος ο Λάκης Γαβαλάς, ο εκκεντρικός δημιουργός μόδας, είδε και την πολυτελή βίλα του στη Φτελιά της Μυκόνου να αλλάζει χέρια.

Μάλιστα το τίμημα διαμορφώθηκε στο 1,91 εκατ ευρώ, από το 1,58 εκατ. ευρώ που ήταν η τιμή πρώτης προσφοράς.

Το συγκεκριμένο οίκημα που έχει θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, βρίσκεται σε κτήμα σχεδόν 5 στρεμμάτων και είναι εμβαδού πάνω από 600 τμ, ενώ διαθέτει και πισίνα 120 τ.μ. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού ήταν η Alpha Bank και η βίλα πέρασε σε Αιγύπτιο επιχειρηματία, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς με αναρτηση του στα social media, τον περασμένο Μάιο.

Το ποσό για το οποίο κατασχέθηκε η βίλα ήταν 300.000 ευρώ, ενώ το ακίνητο είχε πάνω του προσημειώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είναι γνωστό ο Λάκης Γαβαλάς το 2013 συνελήφθη και φυλακίστηκε για χρέη προς το Δημόσιο.

Τότε ο εκκεντρικός δημιουργός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Χρησιμοποιήθηκα από το ελληνικό Δημόσιο ως το εξιλαστήριο θύμα, προκειμένου να φανεί πως πλέον το σύστημα κάνει σωστή δουλειά και πως τώρα στην Ελλάδα και οι επώνυμοι τιμωρούνται, όμως, εγώ ούτε έκανα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ούτε έκλεψα από το Δημόσιο, όπως έκαναν όσοι θα έπρεπε να τιμωρηθούν. Γιατί στην πλειονότητά τους αυτοί που έκλεψαν είναι έξω. Ήμουν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που λόγω της κρίσης και κάποιων ανθρώπων της εταιρείας μου, τους οποίους λανθασμένα εμπιστεύτηκα, έπεσα έξω. Εγώ χρωστάω, δεν έκλεψα, και θέλω να πληρώσω».

Μάλιστα τότε είχε είχε ζητήσει εγγράφως μέσα από τη φυλακή τον Ιούνιο του 2013 από τον υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να μεταβιβαστεί στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής το κτίριο στην Κάντζα, που φιλοξενούσε την έδρα της πτωχευμένης εταιρείας ένδυσης – υπόδησης Lak, με αντάλλαγμα τη διαγραφή των οφειλών του. Κάτι που όμως ποτέ δεν προχώρησε.

Και τώρα το ακίνητο βγαίνει στο σφυρί.