Υπέπεσε στην αντίληψη μου, διαβάζοντας (όπως κάθε μέρα ανελλιπώς επί σειρά ετών) τον ημερήσιο Τύπο, ένα ρεπορτάζ – ανάλυση, που αναφερόταν στην ελληνική «Λέσχη Μπίλντερμπεργκ», μια ομήγυρη «συνταξιούχων» και ξεπερασμένων πολιτικό- τραπεζικό- επιχειρηματικών «παραγόντων» που δήθεν προκάλεσαν κατά το παρελθόν την ανέλιξη του Λουκά Παπαδήμου στην ηγεσία της τρικομματικής τότε διακυβέρνησης επί μνημονίων, στους οποίους οι …εμβληματικοί αρχηγοί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ Στεφ. Κασσελάκης και Ν. Ανδρουλάκης έδωσαν σημασία, προφανώς μέσα στην απελπισία τους λόγω καταστροφικών ποσοστών στις δημοσκοπήσεις!

Επί της ουσίας, για να αντιληφθείτε την πραγματικότητα, φυσικά και δεν πρόκειται για «Λέσχη Μπίλντεμπεργκ» αλλά για «Λέσχη Μπούρδεμπεργκ» στην οποία συμμετέχουν πάσης φύσης νταραβεριτζήδες, πρώην τραπεζίτες που ευθύνονται στον μέγιστο βαθμό για την κατάρρευση των τραπεζών και την είσοδο της Ελλάδας στην εποχή των μνημονίων, μόνιμα μέλη ΔΣ διαπλεκόμενων εταιριών, καθώς και επιχειρηματίες που πλούτισαν χάριν των δανείων με χαριστικούς όρους που έλαβαν από τις τράπεζες όπου προΐσταντο οι πρώην τραπεζίτες φίλοι τους!

Όλοι αυτοί, που μαζεύονταν για καφέ τα Σάββατα στα Βόρεια Προάστια (που τους περισσότερους έδιωχναν οι γυναίκες τους που δεν τους άντεχαν), επιδίδονταν σε μια άκρατη ψεύτο – αριστερή αμπελοφιλοσοφία, πασπαλισμένη με μπόλικο καπιταλισμό και δήθεν διανόηση! Και όλο αυτό, «το καφέ του Σαββάτου» εδώ και πολλά χρόνια, βαφτίστηκε «ιδεολογικό Forum”, μια δήθεν νέα Λέσχη που επηρεάζει (μόνο στο μυαλό τους) καταστάσεις!

Και έρχονται σήμερα οι απελπισμένοι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης να τους δώσουν σημασία και να τους παράσχουν υπόσταση!

Η «Λέσχη Μπούρδεμπεργκ» των νταραβεριτζήδων, πρώην τραπεζιτών, ψευτοαριστερών διανοούμενων με δεξιά τσέπη και ευνοουμένων επιχειρηματιών του πάλαι ποτέ διεφθαρμένου τραπεζικού συστήματος, είναι γεγονός!

Γι αυτό ο Μητσοτάκης βλέπει Κασσελάκη και Ανδρουλάκη και γελάει…

Διαβάστε ακόμη: