Νεότερα για τη ζωή τής κατά κόσμον Ναταλίας Λιονάκη, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει χειροτονηθεί ως μοναχή Φεβρωνία και βρίσκεται στην Κένυα, παρουσίασε η εκπομπή «Το Πρωινό».

Η άλλοτε γνωστή ηθοποιός άφησε πίσω της πριν αρκετά χρόνια την υποκριτική προκειμένου να αφιερωθεί στον Θεό, ενώ από το 2017 εγκατέλειψε οριστικά τα εγκόσμια και βρίσκεται σε μοναστήρι στην Κένυα.

Νεότερα για τη ζωή της και όσα κάνει στην Κένυα η Ναταλία Λιονάκη μετέφερε ο επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας στην Κένυα, Μάρκος.

Ναταλία Λιονάκη: «Η μοναχή Φεβρωνία είναι ευτυχισμένη και χαρούμενη»

«Στο Κισούμου στη δυτική Κένυα το έργο μας είναι για την ιεραποστολή περισσότερο. Επιβλέπουμε τις ανάγκες των ανθρώπων, τα μικρά παιδιά, τη διατροφή τους στο σχολείο, τα δίδακτρά τους, αν μπορούμε να βοηθήσουμε και να τους διδάσκουμε για την Εκκλησία, την πίστη μας στην Ορθοδοξία. Προσπαθούμε όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν να εξασφαλίσουμε τις ανάγκες των ανθρώπων εκεί, με τις πολλαπλές δυσκολίες, τις αντιξοότητες, και καθημερινά -δόξα τω Θεώ- καταφέρνουμε τουλάχιστον να κάνουμε τα αναγκαία με τις δωρεές των ανθρώπων από το εξωτερικό. Με δωρεές επιβιώνουμε και εμείς εκεί στην ιεραποστολή. Δεν έχουμε κάποιο εισόδημα», ανέφερε αρχικά ο επίσκοπος Μάρκος.

«Η μοναχή Φεβρωνία βρίσκεται μαζί με άλλες μοναχές εκεί, σε ένα μοναστήρι κοντά. Έχει χρόνια που είναι εκεί, επί μακαριστού προκατόχου μου. Δεν έχω ασχοληθεί με το ιστορικό της. Τώρα, με τις μοναχές που είναι εκεί, μας βοηθούν στο έργο μας, φτιάχνουν το μοναστήρι. Δεν μπορεί να φύγει από το μοναστήρι, έχει χρόνια που είναι εκεί, δεν έχουν φύγει για αρκετό καιρό», συνέχισε ο ίδιος, ενώ διέψευσε ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι ανά διαστήματα η Ναταλία Λιονάκη επιστρέφει στην Ελλάδα.

«Το έργο τους είναι εκεί, η ζωή τους είναι εκεί. Όταν αφιερώνεται κάποιος στο έργο της Εκκλησίας, παραμένει στο μοναστήρι του, εκτός αν για κάποια επείγουσα ανάγκη χρειαστεί να πάει στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι τρεις μοναχές που έχουμε είναι ευτυχισμένες, χαρούμενες, γιατί ζουν τον Χριστό. Δεν θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά για τη συγκεκριμένη μοναχή. Μπορώ να μιλήσω γενικά για όλες τις μοναχές. Επιβιώνουν, όπως είπα, την ορθοδοξία, την προσευχή. Εξάλλου, η ζωή τους είναι ησυχαστική. Η μοναχή Φεβρωνία είναι εντάξει, είναι ευτυχισμένη, είναι χαρούμενη», κατέληξε ο επίσκοπος Μάρκος.

Διαβάστε ακόμη: