Σήμερα (09/06), η Ισλανδία ανακοίνωσε ότι κλείνει επ’ αόριστον την πρεσβεία στη Μόσχα, λόγω της σημερινής κατάστασης που σχετίζεται με τη σύγκρουση στην Ουκρανία· είναι το πρώτο κράτος, που λαμβάνει μία τέτοια απόφαση.

«Πολύ απλά, η σημερινή κατάσταση δεν επιτρέπει –στην ελάχιστη δυνατή διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας– να λειτουργήσει στη Ρωσία», ανέφερε η Υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας, Θόρντις Γκιλφαντότιρ, σε επίσημη ανακοίνωση.

Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι θα απελάσει εννέα Ρώσους διπλωμάτες

Η Φινλανδία πρόκειται να απελάσει εννέα Ρώσους διπλωμάτες που εργάζονται στη ρωσική πρεσβεία στο Ελσίνκι, κατηγορώντας αυτούς ότι διενεργούσαν κατασκοπευτική δραστηριότητα, σύμφωνα με σημερινή (06/06) ανακοίνωση του γραφείου του Προέδρου της ΦινλανδίαςΣάουλι Νιινίστο.

«Οι ενέργειες εκείνων είναι αντίθετες με τη σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις», τονίσθηκε στην επίσημη ενημέρωση, επισημαίνοντας ότι θα ενημερώσει τον Ρώσο Πρέσβη για τις απελάσεις. Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση μεταξύ του κ. Νιινίστο και της υπουργικής επιτροπής της χώρας για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας.

Διαβάστε ακόμη: