Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι «κακοθελητές» προσπαθούν όλο και περισσότερο να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία και «πρέπει να το αποτρέψουμε αυτό», κατά τη διάρκεια της σημερινής (02/06) συνάντησης του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να είμαστε βέβαιοι πως σε καμία περίπτωση, δε θα τούς επιτρέψουμε να κάνουν κάτι τέτοιο», σημείωσε.

«Η Δύση προσπαθεί να διαλύσει τη Ρωσία»

Τη 19η Μαΐου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι η Δύση προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ των διαφόρων εθνοτήτων και εθνικών ομάδων και να διαλύσει τη Ρωσική Ομοσπονδία σε δεκάδες διαφορετικά κράτη. Ακόμη, τόνισε πως οι κυρώσεις με τις οποίες η Δύση πλήττει τη Ρωσία, ενισχύουν την ενότητα της ρωσικής κοινωνίας.

Νωρίτερα, ο Γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, είχε υπογραμμίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συντονίσθηκαν με την Ουκρανία για τη δολοφονία δύο εθνικιστών στη Ρωσία, που τάσσονταν υπέρ του πολέμου, αλλά και για επιθέσεις εναντίον εθνικών υποδομών κρίσιμης σημασίας, σε μία προσπάθεια υπονόμευσης της σταθερότητας εντός των ρωσικών συνόρων.

Η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη γνωστού Ρώσου εθνικιστή, σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο τον Αύγουστο· ο μπλόγκερ, ειδικός σε στρατιωτικά θέματα, Βλάντλεν Τατάρσκι, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Μάξιμ Φόμιν, σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας τον περασμένο μήνα· και ο εθνικιστής συγγραφέας, Ζαχάρ Πριλέπιν, τραυματίσθηκε σε έκρηξη βόμβας, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η Ρωσία κατηγόρησε, επίσης, την Ουκρανία ότι επιτέθηκε στη Γέφυρα της Κριμαίας τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ, καταλόγισε στη Δύση ότι βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς αερίου Nord Stream, τον Σεπτέμβριο. Ο Νικολάι Πατρούσεφ σημείωσε ότι όλες οι επιθέσεις «σχεδιάσθηκαν και πραγματοποιήθηκαν με τον συντονισμό των αμερικανικών ειδικών υπηρεσιών», μιλώντας στο TASS.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία, συνοδεύονταν από εκστρατεία πληροφόρησης που είχε ετοιμασθεί εκ των προτέρων στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο, ενώ, είχε σχεδιασθεί για να αποσταθεροποιήσει την κοινωνικοπολιτική κατάσταση και να υπονομεύσει τα θεσμικά θεμέλια και την κυριαρχία της Ρωσίας», υπογράμμισε, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Διαβάστε ακόμη: