Οι ιαπωνικές μετοχές ηγούνται της πτώσης στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα κέρδη από την περιοχή και ανέμεναν τα αποτελέσματα των ιαπωνικών κολοσσών Toyota και Mitsubishi.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση 1,59%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε 1,26%.

Σύμφωνα με το CNBC, η United Overseas Bank της Σιγκαπούρης υποχώρησε κατά 1,7%, ακόμη και όταν τα καθαρά κέρδη της τράπεζας, ύψους 1,47 δισ. δολαρίων Σιγκαπούρης (1,08 δισ. δολάρια) το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασαν την εκτίμηση της LSEG για 1,43 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης.

Ο δείκτης Straits Times σημείωσε πτώση 0,91%.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για το εμπόριο της Κίνας τον Απρίλιο και τα στοιχεία για τους μισθούς της Ιαπωνίας τον Μάρτιο, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Πτώση στο Χονγκ Κονγκ

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αντέστρεψε τα προηγούμενα κέρδη και υποχώρησε κατά 0,41%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 0,70%.

Οι μετοχές της HD Hyundai Marine Solution σχεδόν διπλασιάστηκαν στο χρηματιστηριακό τους ντεμπούτο, μετά την ΑΜΚ της νοτιοκορεατικής εταιρείας συντήρησης και επισκευής πλοίων, τη μεγαλύτερη της χώρας από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,20%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,40%.

Διαβάστε ακόμη: