Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι το ενδιαφέρον του ομίλου Λάτση εστιάζεται στα κοιτάσματα φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν νοτίως της Κρήτης.

Ο όμιλος Λάτση συμμετέχει στο project μαζί με την ExxonMobil.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Λάτση εξετάζει το ενδεχόμενο της αποεπένδυσης από τα Διυλιστήρια Πετρελαίου.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, παράγοντες από τον χώρο της Ενέργειας έχουν διαμορφώσει ήδη ένα σχήμα προκειμένου να εξαγοράσουν την πλειοψηφία των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ.

Το γεγονός και μόνο ότι το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει χέρια το 12% των ΕΛ.ΠΕ. αποκαλύπτει την κινητικότητα που έχει αναπτυχθεί με βάση το ενδεχόμενο της αποεπένδυσης του ομίλου Λάτση από τα ΕΛ.ΠΕ.

Αυτοί που ενδιαφέρονται για την εξαγορά των ΕΛ.ΠΕ. δραστηριοποιούνται ήδη στον χώρο της Ενέργειας.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη πετρελαϊκής εταιρείας που είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης μεγάλης ΠΑΕ, έναν ακόμη ιδιοκτήτη ισχυρού ενεργειακού ομίλου και πρώην ιδιοκτήτη στοιχηματικής εταιρείας που δραστηριοποιείται τώρα επιχειρηματικά στην Αμερική.

Δεν αποκλείεται στο σχήμα να συμμετέχει με ένα ποσοστό και ένα επενδυτικό σχήμα που έχει έδρα την Τσεχία.

Χαρακτηριστική της κινητικότητας που έχει αναπτυχθεί για τα ΕΛ.ΠΕ. είναι και η συνάντηση που είχαν πρόσφατα σε ψαροταβέρνα του Πειραιά ο ιδιοκτήτης ενός κορυφαίου επιχειρηματικού ομίλου με επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο των καυσίμων.

Διαβάστε ακόμη: