Από καλά ενημερωμένη (δικηγορική) πηγή, μαθαίνω ότι μετά την αύξηση του ποσού από τις 250.000 στις 500.000 ευρώ, για την απόκτηση της χρυσής βίζας από ξένους υπηκόους, έχουν πληθύνει, όχι μόνο οι δυσαρεστημένοι που εμπλέκονται στο όλο κύκλωμα.

Αλλά έχουν κατακόρυφα αυξηθεί και τα αιτήματα για ραντεβού μεγάλων δικηγορικών και συμβολαιογραφικών γραφείων προς το Μαξίμου και τους καθ ύλην αρμόδιους συμβούλους του πρωθυπουργού.

Και αυτό γιατί οι συναρμόδιοι υπουργοί, σε αυτούς παραπέμπουν όλα τα αιτήματα, δηλώνοντας…αναρμοδιότητα, εκεί που ήταν πρόθυμοι για όλα.

Είναι βέβαιο ότι χάλασαν “χοντρές” δουλειές, επιμένει η πηγή μου, καθώς αρκετοί από όσους θα αποκτούσαν τη βίζα με τα 250 χιλιάρικα, “ήταν έτοιμοι και για άλλες επενδύσεις, που κάποιοι τους είχαν… προξενέψει”, με το αζημίωτο φυσικά.

Οπότε, αντιλαμβάνεστε ότι το πράγμα έχει δυσκολέψει, καθώς, πέραν του διπλασιασμού του ποσού, έχουν γίνει αυστηρότερες και οι σχετικές διαδικασίες, “μετά από επίμονες συστάσεις οργάνων της Ε.Ε., αλλά και ισχυρών πρεσβειών”.

Μάλιστα. Τι γίνεται στο παρασκήνιο και δεν το μαθαίνουμε…

Διαβάστε ακόμη: