Καζάνι που βράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να βρίσκεται σε εξέλιξη και το κλίμα να είναι πολεμικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των «87» και συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να έθεσε θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, να ζήτησε δηλαδή την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Αφορμή για αυτή την κίνηση φαίνεται να στάθηκε το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εξώδικο στο κόμμα και απειλεί να προσφύγει στις εισαγγελικές αρχές, κάτι που οι «87» θεωρούν συμπεριφορά που δεν συνάδει με αυτή ενός μέλους του κόμματος.

Στο εξώδικο ο Κασσελάκης υπέγραφε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, θέτουν θέμα για το ότι ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράφει ως πρόεδρος το εξώδικο που απέστειλε νωρίτερα στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλευρά των «87» εκτιμά ότι με την κίνησή του αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος που τον έχουν κηρύξει έκπτωτο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε εξώδικο στην ΠΓ και στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα θέτοντας ερωτήματα για το γεγονός ότι διέρρευσε το πόθεν έσχες που κατέθεσε στο πλαίσιο του φακέλου της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

Το πόθεν έσχες του διέρρευσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία και το δημοσίευσε. Η πλευρά Κασσελάκη ζητά την παραίτηση της γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγκου και τη διεξαγωγή έρευνας.

Η  Τζάκρη ζήτησε την παραίτηση της Σβίγκου

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμως θέμα παραίτησης της Ράνιας Σβίγκου έθεσε στην Πολιτική Γραμματεία η Θεοδώρα Τζάκρη, που εκπροσωπεί την πλευρά Κασσελάκη.

Πολάκης: Δεν τίθεται θέμα διαγραφής υποψηφίου προέδρου, να πάρει πίσω το εξώδικο
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε να πάρει πίσω το εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά δεν νοείται να τίθεται θέμα διαγραφής υποψηφίου προέδρου.

 

Διαβάστε ακόμη: