Κατά διαστήματα το Radar έχει αναφερθεί στα της ΕΤΑΔ και στα όσα συνέβαιναν με το μπάχαλο που επικρατούσε με την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, την οποία συχνά καταπατούσαν ή εκμεταλλεύονταν ιδιώτες, χωρίς καμία επίπτωση.

Η τωρινή διοίκηση φαίνεται ότι προσπαθεί να συμμαζέψει την όλη κατάσταση, τουλάχιστον όπως αυτό προκύπτει από τα λεγόμενά του σε πρόσφατο συνέδριο.

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος ανέφερε ότι, στη συνεχή προσπάθεια που ήδη γίνεται για την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της, η ΕΤΑΔ «εντόπισε περίπου 3.500 ακίνητα στο Μητρώο της που η Εταιρεία δεν είχε καν διαχειριστικό δικαίωμα» (!).

Αναφέρθηκε και στο πιλοτικό πρόγραμμα για 4.000 ακίνητα, όπου για πρώτη φορά δημιουργείται και καθορίζεται η μεθοδολογία για την «ιδιοκτησιακή ωρίμανση» τμήματος της περιουσίας της ΕΤΑΔ, χρησιμοποιώντας ως βάση τις πληροφορίες του (σ.σ.: ακόμα μη ολοκληρωμένου) Κτηματολογίου, σε συνδυασμό με τα διαθέσιμα στοιχεία του Μητρώου της ΕΤΑΔ.

Παράλληλα, πρόσφατα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΤΕΕ και το ΤΜΕΔΕ, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Παράλληλα ξεκίνησε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.

Έπραξε, δηλαδή, τα αυτονόητα για έναν τέτοιο δημόσιο οργανισμό, που σκοπό έχει να προστατεύσει και να αξιοποιήσει τη δημόσια ακίνητη περιουσία, αφού πρώτα φυσικά την καταγράψει και την κάνει κτήμα του.

Αναφορές υπήρξαν από τον κ. Μπαλωμένο και για το διαγωνισμό του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου (Ταεκβοντό), με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας που θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσα από τη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού-συνεδριακού χώρου, για τους διαγωνισμούς για τα Ξενία του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ, αλλά και για τον επικείμενο διαγωνισμό για την Ακτή Βουλιαγμένης, συμπεριλαμβανομένου του ακινήτου της Ωκεανίδας.

Τέλος, αναφορές υπήρξαν και για την θετική πορεία εσόδων των μονάδων που έχει υπό την εποπτεία της η ΕΤΑΔ, όπως τα Σπήλαια Διρού, η Ακτή Βουλιαγμένης και το Κάμπινγκ Ασπροβάλτας.

Καιρός είναι να μπει μια τάξη στο χρόνιο μπάχαλο των ακινήτων του Δημοσίου, που ακόμα και σήμερα ψάχνει να την καταγράψει στο σύνολό της…

Διαβάστε ακόμη: