Η λήξη του εμφυλίου στην Εταιρεία Δημόσια Περιουσίας (ΕΤΑΔ), ουσιαστικά θα έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμό, σε σχέση με τις πολλαπλές εκκρεμότητες που ταλαιπωρούν την εταιρεία και συχνά πυκνά τη φέρνουν σε θέση απολογούμενου προς το Υπερταμείο, το υπουργείο Οικονομικών και τα κοινοτικά όργανα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σήμερα, πολύ λίγα έχει γίνει σε σχέση με την καταγραφή και την αρχική έστω αποτίμηση εκατοντάδων ακινήτων της εταιρείας, δυσκολεύοντας τους όποιους χειρισμούς, σε κάθε επίπεδο.

Βέβαια, η τωρινή διοίκηση έχει βρει τους διαύλους επικοινωνίας με συναρμόδια υπουργεία και φορείς, αλλά οι ακολουθούμενοι ρυθμοί δεν είναι σε καμία περίπτωση οι επιθυμητοί.

Είναι βέβαιο, ότι η όποια νέα κυβέρνηση προκύψει από τις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα πρέπει να θέσει στις προτεραιότητές της το θέμα αυτό και σε συνεννόηση με Υπερταμείο και διοίκηση ΕΤΑΔ, να προχωρήσει αυτή η χρονίζουσα υπόθεση, καθώς θα χρειαστούν έσοδα για τα δημόσια ταμεία.

Ουσιαστικά, ακόμα για τα πάνω από 1.180 ακίνητα της εταιρείας, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω την όλη κατάσταση, όχι μόνο δεν υπάρχει εικόνα της συνολικής αξίας τους, αλλά ούτε καν πλήρης χαρτογράφηση θέσης, έκτασης και οριστικής κυριότητας, πολύ περισσότερο δεν υπάρχει αντίστοιχη μελέτη για την όποια αξιοποίησή τους επιλεγεί τελικά.

Διαβάστε περισσότερα