Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο Μαξίμου η εμμονή του Γιώργου Φλωρίδη να περιλάβει στους νέους ποινικούς κώδικες την αλλαγή του νόμου που αφορά στα αδικήματα των τραπεζιτών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τάσσεται υπέρ της αυτεπάγγελτης δίωξης τραπεζικών στελεχών για τα αδικήματα της απιστίας που τώρα διώκονται μόνο κατ΄ έγκλισίν.

Πάντως η κυβέρνηση τον άδειασε για δεύτερη φορά με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Ο ίδιος ο Γ. Φλωρίδης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να τα βροντήξει και να παραιτηθεί.


Πως φθάσαμε στην «ανακωχή» Μητσοτάκη και Κικίλια – Τι λέει το Μαξίμου για τον ανασχηματισμό

Η επιθετική τακτική που ακολούθησε ο Βασίλης Κικίλιας μετά τις διαρροές του Μαξίμου που τον εμφάνιζαν να απομακρύνεται από την κυβέρνηση τον διέσωσε προσωρινά.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας σε συνέντευξη που έδωσε καταλόγισε ευθύνες για μηδενική απορρόφηση των κονδυλίων για αντιπλημμυρικά έργα στον προκάτοχό του Χρ. Στυλιανίδη, ενώ με κατηγορηματικό τρόπο είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπου έδωσε εξηγήσεις για την επίμαχη συνέντευξη και το ζήτημα έκλεισε προσωρινά.

Απόλυτη αδυναμία έδειξαν οι υπηρεσίες των δήμων, της περιφέρειας και του υπουργείου Γεωργίας στη διαχείριση της υγειονομικής βόμβας με τα χιλιάδες ψόφια ζώα που παρέμειναν για μέρες εκτεθειμένα.

Τελικά αναγκάστηκε να κινητοποιηθεί ο στρατός, προκειμένου να τα περισυλλέξει και να τα θάψει με ασφάλεια.


Η εισαγγελική παρέμβαση για την πλημμύρα στη Θεσσαλία, τα λεφτά και οι ανάδοχοι

11 κρίσιμα ερωτήματα περιλαμβάνει η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη για τη διερεύνηση των εγκληματικών ευθυνών του περιφερειάρχη και των δημάρχων της Θεσσαλίας.

Οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν πραγματοποιήσει. Τα ποσά που έχουν διαθέσει.

Πρέπει επίσης να παραδώσουν στοιχεία για το αν χρησιμοποίησαν τα κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα σε άλλες δράσεις.

Είναι η πρώτη φορά που η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα σε συγκεκριμένους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η δικογραφία που θα σχηματιστεί έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με δεδομένο ότι, τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και οι δήμαρχοι είναι εκτεθειμένοι, τόσο στη διαχείριση των κονδυλίων, όσο και στην ολιγωρία για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Διαβάστε ακόμη: