Όλοι μείναμε ενεοί με την αντίδραση του Βασίλη Κικίλια σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Βασίλης Κικίλιας σήκωσε το γάντι και έριξε τα καρφιά του κατά του Χρήστου Στυλιανίδη για το χάος που άφησε στην Πολιτική Προστασία και εμμέσως κατά του Πρωθυπουργού που τον εμπιστεύτηκε και πάλι στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Σε μία κίνηση που θύμισε απονεμημένο διάβημα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται και ότι είναι εδώ να απαριθμήσει πόσα έγιναν και πόσα δεν έγιναν.

Προφανώς, ο κ. Βασίλης Κικίλιας ησύχασε μετά τις χθεσινοβραδινές διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου που έλεγαν ότι είναι «θέμα αλλαγών σε δομές και όχι σε πρόσωπα» και άρχισε να βγαίνει με περίσσιο θάρρος προς τα έξω.

Ή μπορεί και τα επιχειρηματικά κέντρα που τον στηρίζουν να του έδωσαν λίγο κουράγιο…

Ωστόσο, αυτά τα καρφιά που έριξε κατά του Στυλιανίδη για την κατάσταση που παρέλαβε στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ήταν ουσιαστικά ένα ξέσπασμα στο κλίμα που είχαν δημιουργήσει στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού αλλά και ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης για αλλαγές στην κυβερνητική μηχανή που «ουσιαστικά» τον φωτογράφισαν ως το πρώτο θύμα αυτών.

Όπως είπε ο κ. Βασίλης Κικίλιας παρέλαβε από τον προκάτοχό τους:

  • Απορροφητικότητα για το πρόγραμμα Αιγίς στο 1% (πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ) και υπογράμμισε: «Σας λέω που εκκινεί το Υπουργείο μου» απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και συνέχισε:
  • Ενεργοποιούνται ψηφιακά εργαλεία,
  • Το 112 θέλει αναβάθμιση,
  • Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την τεχνητή νοημοσύνη,
  • Οφείλουμε να έχουμε ραντάρ, που δεν έχουμε αυτή την στιγμή,
  • Οφείλουμε να έχουμε μετεωρολογικούς σταθμούς, που δεν έχουμε
  • Οφείλουμε να έχουμε έξυπνα συστήματα εναέριας παρακολούθησης,
  • Οφείλουμε να έχουμε συστήματα συντονισμού,
  • Να έχουμε δίκτυο συναγερμού,
  • Οφείλουμε να έχουμε κάμερες θερμικές και να βλέπουμε τον καπνό στα 15χιλ.

Όλα αυτά δημιουργούν πραγματικά ερωτηματικά για το τί έκανε στην θητεία του ο κ. Στυλιάνιδης και γιατί αφού ήταν γνωστά αυτά, επιβραβεύτηκε με μία νέα θέση.

Σημειωτέον, η επάνοδος του κ. Χρήστου Στυλιανίδη σε υπουργικό πόστο, έχει εκνευρίσει αρκετούς στην κοινοβουλευτικής ομάδα που αναρωτιούνται γιατί αυτή η εμμονή σε έναν άνθρωπο που δεν αξιοποιήθηκε και γιατί δεν μπορούσε ένα άλλο στέλεχος από την βάση να μπει στο υπουργείο Ναυτιλίας…

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας από την άλλη κάλυψε τον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα ενώ «τήρησε αποστάσεις» από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για το πως αξιοποίησε τα χρήματα που του δόθηκαν μετά την κακοκαιρία Ιανός.

Όλα αυτά δείχνουν ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο περνάει μία μίνι κρίση και εσωστρέφεια και καλό θα είναι ο Πρωθυπουργός να προβεί σε αλλαγές σύντομα.

Άλλωστε, όπως αποκάλυψε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον περίγυρο του μετά το τηλεφώνημα με τον Πρωθυπουργό, ο «Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κάνει ανασχηματισμό».

Το θέμα είναι πότε. Κάποιοι λένε πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές άλλοι λένε μετά.

Όσο επικρέμαται αυτό το ζήτημα στην πολιτική ζωή, κανένας δεν θα βρίσκει ησυχία!

Διαβάστε ακόμη: