Τα σόλο γυναικεία ταξίδια έχουν τη στιγμή τους καθώς σύμφωνα μια πρόσφατη έρευνα, περισσότερες από τις μισές νέες γυναίκες σκέφτονται να ταξιδέψουν μόνες στο εξωτερικό.

Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότερες γυναίκες από ποτέ κατευθύνονται σε μακρινούς προορισμούς αναζητώντας νέους φίλους, διαφορετικές κουλτούρες και αξέχαστες εμπειρίες. Αλλά πού πρέπει να πάνε και τι πρέπει να γνωρίζουν;

Μερικές χώρες είναι γνωστό ότι είναι σχετικά ασφαλείς και εύκολες να τις εξερευνήσεις για αυτές που αναζητούν περιπέτεια, προσιτές διαδρομές για backpackers, φιλικούς ντόπιους και την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους ανθρώπους ή να περάσουν λίγο χρόνο μόνοι τους.

Το Time Out δημοσίευσε μια λίστα με εννέα από τους καλύτερους προορισμούς για σόλο γυναίκες ταξιδιώτισσες και μερικές συμβουλές για το πώς θα παραμείνουν ασφαλείς.Στην πρώτη θέση βρίσκεται μια μακρινή χώρα της Νότιας Ασίας, η Σρι Λάνκα, διάσημη για το τσάι της. Την δεύτερη θέση κατέκτησε μια ευρωπαϊκή χώρα, που φαίνεται να περνά την τουριστική φάση της, η Πορτογαλία.

Στη λίστα με τα καλύτερα μέρη για τα ταξιδέψει για σόλο γυναίκα η Ελλάδα

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Τσεχία ενώ στην όγδοη θέση βρίσκεται η Ελλάδα, συμπληρώνοντας την τριάδα των ευρωπαϊκών χωρών.

«Ένα σόλο ταξίδι στην Ελλάδα είναι μια πραγματική εμπειρία αλά Mamma Mia που περιμένει να συμβεί. Η χώρα είναι ένας καλός προορισμός για αρχάριους για όσους αναζητούν μόνοι τους για ήλιο, άμμο και μια δόση ιστορίας. Η Αθήνα είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, γεμάτη αρχαία θαύματα όπως η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας και το Παναθηναϊκό Στάδιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τα μοντέρνα ξενοδοχεία και ξενώνες σημαίνουν ότι θα ταξιδέψετε με άνεση και θα μπορείτε να γευματίσετε με μεσογειακή κουζίνα σε προσιτές τιμές, καθώς και τα δημοφιλή νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Κως έχουν τα γαλάζια νερά, τις παραλίες και τις όμορφες πόλεις που έχετε δει στις ταινίες και είναι εύκολη η πρόσβαση με πλοίο», προσθέτει.

Δείτε τα 9 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψει μια γυναίκα solo:
Σρι Λάνκα
Πορτογαλία
Τσεχία
Ιαπωνία
Γουατεμάλα
Βιετνάμ
Αυστραλία
Ελλάδα
Νέα Ζηλανδία

Διαβάστε ακόμη: