Τι κάνει έναν δρόμο «cool»; Σύμφωνα με το Time Out, πρέπει να έχει πολλά εστιατόρια, μπαρ και καφέ, ανεξάρτητα καταστήματα που πουλάνε πράγματα που δεν θα βρεις πουθενά αλλού και  μια αίσθηση κοινότητας.

Με αυτά τα κριτήρια, το περιοδικό δημοσίευσε τη φετινή λίστα των πιο cool δρόμων του κόσμου, με την High Street της Μελβούρνης να κατακτά την κορυφή. Σύμφωνα με το Time Out, διαθέτει «επικά εστιατόρια, κρυμμένα μπαρ, χώρους live μουσικής και μπουτίκ», καθώς και μία «ζεστή αίσθηση ενός πνεύματος κοινότητας, που σημαίνει ότι όλοι νιώθουν ευπρόσδεκτοι».

Στην 28η θέση της λίστας με τους 30 πιο cool δρόμους του κόσμου βρίσκεται η οδός Τρώων, στα Πετράλωνα.

Time Out: Ο δρόμος της Αθήνας που μπήκε στους πιο cool του κόσμου-1

«Προσελκύοντας ένα μποέμικο μείγμα καλλιτεχνών, σχεδιαστών, μουσικών και ψηφιακών νομάδων, τα Πετράλωνα έχουν γίνει μια από τις πιο περιζήτητες οικιστικές γειτονιές της Αθήνας την τελευταία δεκαετία», γράφει το Time Out.

Όλο και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη γειτονιά έχει η οδός Τρώων, που χαρακτηρίζεται από κλασικές μονοκατοικίες, ρετρό πολυκατοικίες και ένα νέο κύμα από αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος κτίρια κατοικιών. Το περιοδικό είδε φιλικούς ντόπιους να χαλαρώνουν ανάμεσα σε κλασικές ταβέρνες και άνετα μπαρ.

Την ίδια στιγμή, η οδός Τρώων θεωρείται ένα χαρακτηριστικό δείγμα της στροφής που συντελείται στην ενέργεια της Αθήνας, καθώς συνδυάζει την ατημέλητη, παλιά γοητεία της πόλης με ενδιαφέρουσες εξελίξεις της σύγχρονης τέχνης και μοντέρνα εκλεκτή κουζίνα.

Η λίστα του Time Out με τους 10 πιο cool δρόμους του κόσμου για φέτος διαμορφώνεται ως εξής:

1. High Street, Μελβούρνη

2. Hollywood Road, Χονγκ Κονγκ

3. East Eleventh, Ωστιν, Τέξας

4. Guatemala Street, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

5. Commerical Drive, Βανκούβερ, Καναδάς

6. Jalan Petaling, Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

7. Rua da Boavista, Λισαβόνα, Πορτογαλία

8. Arnaldo Quintela, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

9. Chazawa-dori, Τόκιο, Ιαπωνία

10. Consell de Cent, Βαρκελώνη, Ισπανία.

Διαβάστε ακόμη: