Έπρεπε τελικά να προκληθεί ολόκληρο ζήτημα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, μετά από παρέμβαση του ΚΙΝΑΛ που έθεσε και το θέμα, για να καταστεί σαφές από την πλευρά της κυβέρνησης διά μέσω του αρμόδιου υπουργού κ. Ζαβού που ήρθε σε …αντιπαράθεση με τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα, ότι δεν επικροτεί τελικά το σχέδιο της δημιουργίας Bad bank, αλλά στηρίζει απόλυτα τον Ηρακλή ΙΙ .

Ωστόσο πέραν των ειδικών, δηλαδή των τεχνοκρατών και αρμοδίων τραπεζικών στελεχών προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στην πολιτική, επιχειρηματική και τραπεζική πιάτσα το πόσο διαβασμένοι ήταν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στις ερωτήσεις που έθεταν προς κυβερνητικά στελέχη και τραπεζίτες!

Οι βουλευτές του Κινήματος, όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ , ρώτησαν μεταξύ άλλων ποια η σχέση κόστους οφέλους για Ηρακλή και Bad bank, πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα του DTC, τι ζημιές θα εγγράψουν οι τράπεζες με τις τιτλοποιήσεις του Ηρακλή ΙΙ, τι ποσοστό ρυθμίσεων τηρείται, που φθάνει το μέσο κούρεμα στις ρυθμίσεις!!!

Τα συγχαρητήρια μας λοιπόν στους βαθείς γνώστες των τραπεζικών ζητημάτων βουλευτές του ΚΙΝΑΛ , οι οποίοι αφού πρώτα έφεραν το θέμα στη Βουλή, στη συνέχεια με τις ερωτήσεις τους κατέδειξαν ότι έχουν διεισδύσει στα άδυτα των πιστωτικών ιδρυμάτων και έχουν καταστεί ειδήμονες!

Ούτε φροντιστήρια εντατικής εκμάθησης τραπεζικών ζητημάτων από την αρμόδια θεσμική αρχή να είχαν κάνει!!!