Δουλειά δεν είχε ο διάολος…

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με ποιο σκεπτικό πηγαίνει το Κίνημα Αλλαγής και φέρνει στη Βουλή το (δήθεν) θέμα των κόκκινων δανείων γενικώς, ενώ στην πραγματικότητα επιδιώκει να επαναφέρει στην επικαιρότητα , ειδικώς, το θέμα της Bad bank!!!

Σε απλά λόγια, με πρόφαση κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς αλλά και πτωχευτικό νόμο στην πραγματικότητα καλούμαστε για άλλη μια φορά να παρακολουθήσουμε Στουρνάρα και Ζαββό να διασταυρώνουν τα ξίφη τους ως προς την αναγκαιότητα ή όχι σύστασης και δημιουργίας bad bank!

Την ώρα που το σχέδιο Ηρακλής τόσο το ένα όσο και το δύο έχουν εξελιχθεί αποτελεσματικά, διερωτάται κανείς προς τι αυτή η εμμονή αλλά και η πρεμούρα ένα πολιτικό κόμμα να φέρει το θέμα προς συζήτηση και για το λόγο αυτό να καλούνται να τοποθετηθούν τραπεζίτες, υπουργοί, θεσμικοί παράγοντες, τεχνοκράτες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα!

Η κυβέρνηση έχει μέχρι σήμερα ξεκάθαρη θέση και κρατά σαφή στάση, με την λογική ότι δεν επιθυμεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο να προκαλέσει ανησυχία και ανασφάλεια στο τραπεζικό σύστημα ούτε να αναιρέσει επιτυχημένα project που εξελίσσονται παραπάνω από ικανοποιητικά!

Υπό αυτή την έννοια ούτε οι εμμονές έχουν νόημα, ειδικά σε κρίσιμες περιστάσεις πανδημίας και οικονομικής κρίσης ούτε φυσικά η εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων ιδίως από πολιτικά κόμματα!