Ισχυρή άνοδος καταγράφηκε την Πέμπτη στις αγορές κρυπτογράφησης σε απόκριση απόφασης για μια πιο σκληρή ρυθμιστική στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ απέναντι στα ψηφιακά νομίσματα.

Το Bitcoin αυξήθηκε 11% στα $24.655,94  ενώ το ether σημείωσε άνοδο περισσότερο από 8% στα 1.684,59 $, σύμφωνα με το CoinDesk.

Η αξία ολόκληρης της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε πάνω από 84,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 24ωρο.

Η αξία ολόκληρης της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε πάνω από 84,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 24ωρο. Υπάρχουν «αυξανόμενες ενδείξεις ότι η αγορά έπιασε τα χαμηλά της τον περασμένο Νοέμβριο και έχει ανοδική πορεία», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης και διεθνούς επιπέδου στο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Luno. «Κερδίζουμε δυναμική και κάθε άσχημη είδηση αποσιωπάται, χαρακτηριστικά σημάδια ότι η αγορά πιστεύει ότι τα χειρότερα έχουν τελειώσει».

Οι αγορές κρυπτογράφησης ήταν σε άνοδο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από τον αυξημένο ρυθμιστικό έλεγχο από τις αρχές των ΗΠΑ για τα ψηφιακά νομίσματα.

Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης είπε στην εταιρεία κρυπτογράφησης Paxos να σταματήσει το mining νέων της Binance USD stablecoins ή BUSD.

Υπενθυμίζεται ότι το stablecoin είναι ένας τύπος κρυπτονομίσματος που συνδέεται με ένα πραγματικό περιουσιακό στοιχείο και μερικά υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία όπως ομόλογα ή μετρητά. Το BUSD είναι συνδεδεμένο ένα προς ένα με το δολάριο ΗΠΑ.

Η Paxos επιβεβαίωσε επίσης ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC) έχει ειδοποιήσει την εταιρεία ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να προτείνει μια ενέργεια που ισχυρίζεται ότι η BUSD είναι τίτλος. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει ακόμη επισήμως απαγγείλει κατηγορίες εναντίον της Paxos.

Εισρέουν τα κεφάλαια σε bitcoin

Η τιμή του Bitcoin βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου 2022 την Πέμπτη.

Πέρυσι, σχεδόν 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από την αγορά κρυπτογράφησης μετά από αναταραχή που οδήγησε σε χρεοκοπίες, αποτυχίες έργων και εταιρειών. Όλα αυτά ολοκληρώθηκαν με την κατάρρευση του μεγάλου χρηματιστηρίου FTX.

SEC: βλέπει το bitcoin ως εμπόρευμα και όχι ως ασφάλεια

Ο Gary Gensler, πρόεδρος της SEC, επανέλαβε πέρυσι ότι ο οργανισμός βλέπει το bitcoin ως εμπόρευμα και όχι ως ασφάλεια.

Τα εμπορεύματα είναι περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, ενώ οι μετοχές θεωρούνται τίτλοι. Ρυθμίζονται διαφορετικά.

Η αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που σχεδιάστηκε για την καταπολέμηση του πληθωρισμού επηρέασε επίσης τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με τις αγορές μετοχών και ειδικότερα με τον τεχνολογικά βαρύ δείκτη Nasdaq. Ο Nasdaq έχει σημειώσει άνοδο περίπου 16% σε ετήσια βάση. Το Bitcoin ξεπέρασε τις επιδόσεις του δείκτη και σημείωσε άνοδο 49% φέτος.

Το ανοδικό κλίμα στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου υποβοηθήθηκε από την άποψη ότι η οικονομική ύφεση μπορεί να μην είναι τόσο άσχημη όσο αναμενόταν και ότι η Fed μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων.

Διαβάστε ακόμη: