Η Tesla και η Peloton ήταν στη λίστα αγορών του Τζορτζ Σόρος το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, ενώ κατέλαβε επίσης νέες θέσεις στην Carvana, General Motors και διάφορα κρυπτονομίσματα, ενώ εγκατέλειψε τις Zoom και το Twitter.

Η Soros Fund Management, το οικογενειακό γραφείο του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, αγόρασε 242.399 μετοχές της Tesla, σύμφωνα με μια κατάθεση ανεβάζοντας τις συμμετοχές του family office σε 332.046 μετοχές της Tesla.

Το Soros Fund Management απέκτησε περισσότερες από 83 εκατομμύρια μετοχές της Peloton Interactive, ανεβάζοντας τις συμμετοχές του στην εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων γυμναστικής σε περισσότερες από 105 εκατομμύρια μετοχές.

Οι τριμηνιαίες καταθέσεις επενδύσεων μεγάλων επενδυτών όπως ο Σόρος παρακολουθούνται συχνά για επενδυτικές τάσεις

Οι τριμηνιαίες καταθέσεις επενδύσεων μεγάλων επενδυτών όπως ο Σόρος παρακολουθούνται συχνά για επενδυτικές τάσεις, αν και τα στοιχεία δημοσιεύονται με καθυστέρηση και ενδέχεται να μην δείχνουν τις τρέχουσες θέσεις του αμοιβαίου κεφαλαίου.

Οι κινήσεις στις Tesla και Peloton συνδυάστηκαν με περαιτέρω αγορές εταιρειών τεχνολογίας που έχουν καταρρεύσει, με το ταμείο του Soros να παίρνει νέα μερίδια στην Carvana και στην εταιρεία ιππασίας Lyft. Σε ότι αφορά στον κλάδο αγοράς αυτοκινήτων, το ταμείο του Soros απέκτησε 500.000 μετοχές της General Motors.

πολλά στοιχήματα στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων

Το αμοιβαίο κεφάλαιο έκανε επίσης πολλά στοιχήματα στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων—παίρνοντας νέα μερίδια στον crypto miner Marathon Digital και στην τράπεζα Silvergate Capital που είναι φιλική προς τα κρυπτονομίσματα και ενισχύοντας το μερίδιό του στη MicroStrategy.

Το Soros Fund πούλησε τη θέση του στο Twitter καθώς ο Elon Musk ετοιμαζόταν να αναλάβει την πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα τέλη του περασμένου έτους, ενώ επίσης απομάκρυνε το μερίδιό του στην εταιρεία βιντεοκλήσεων Zoom Video Communications κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Διαβάστε ακόμη: