Ζημιά 140 εκατομμυρίων δολαρίων (113,5 εκατομμύρια £) είχε η Tesla από τις επενδύσεις της σε Bitcoin το 2022, σύμφωνα με τα αρχεία που δημοσιεύθηκαν σχετικά.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων είπε στη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ ότι έχασε συνολικά 204 εκατομμύρια δολάρια από το Bitcoin, αν και κέρδισε πίσω 64 εκατομμύρια δολάρια μέσω των συναλλαγών.

Η Tesla έβαλε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin στις αρχές του 2021, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Elon Musk να λέει ότι θα γίνει δεκτό ως πληρωμή.

Άλλαξε πορεία λίγες εβδομάδες αργότερα και η Tesla έκτοτε πούλησε το μεγαλύτερο μέρος των Bitcoin που κατέχει.

Τώρα κατέχει περίπου 184 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin .

Ο Musk ήταν από τους πιο υψηλού προφίλ “υπέρμαχους των κρυπτονομισμάτων”, με τις δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να οδηγούν συχνά σε σημαντική εμπορική δραστηριότητα.

Η αγορά Bitcoin από την Tesla τον Φεβρουάριο του 2021 προκάλεσε αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος κατά περισσότερο από 25% στα 48.000 δολάρια – υψηλό ρεκόρ εκείνη την εποχή.

Αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο του 2021, όταν ο Elon Musk έγραψε στο Twitter η Tesla θα επέτρεπε στους πελάτες να κάνουν τις αγορές αυτοκινήτων τους χρησιμοποιώντας Bitcoin. Αυτό επέτρεψε στους ανθρώπους στις ΗΠΑ να εξασφαλίσουν παραγγελίες με το ισοδύναμο μιας κατάθεσης 100 $ σε Bitcoin.

Αλλά το κρυπτονόμισμα έπεσε στη συνέχεια κατά περισσότερο από 10% δύο μήνες αργότερα, όταν η εταιρεία έκανε πίσω αυτό το σχέδιο, επικαλούμενη ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, η παγκόσμια ετήσια κατανάλωση ενέργειας του Bitcoin εκτιμάται ότι είναι περίπου το 39% της κατανάλωσης ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου – και ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν το κρυπτονόμισμα ακόμη υψηλότερο.

Η τιμή του εκτινάχθηκε στα 70.000 δολάρια σχεδόν τον Νοέμβριο του 2022 πριν καταρρεύσει κατά περισσότερο από 50% όταν η Tesla αποφάσισε να εκφορτώσει το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων της.

Διαβάστε ακόμη: