search

MAIN STREET

Χαμηλό διετίας για το Bitcoin εν μέσω ανησυχιών για φαινόμενο μετάδοσης στην αγορά

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε στα μόλις 15.680 δολάρια το πρωί της Τρίτης, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δύο χρόνια για το κρυπτονόμισμα.

bitcoin

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε στα μόλις 15.680 δολάρια το πρωί της Τρίτης, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δύο χρόνια για το κρυπτονόμισμα.

Και οι περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν ότι η τιμή θα συνεχίσει να μειώνεται σημαντικά, καθώς οι traders ανησυχούν ότι οι συνέπειες από την κατάρρευση της FTX, που κάποτε ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, θα μπορούσε να έχει περισσότερα θύματα μέσω ενός φαινομένου μετάδοσης (contagion effect).

Η FTX κήρυξε πτώχευση στις 11 Νοεμβρίου, λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου ο αντίπαλος CEO Changpeng “CZ” Zhao από την Binance προσπάθησε να πουλήσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια του εγγενούς κρυπτογραφικού διακριτικού FTT της FTX.

Ο CZ δεν μπόρεσε καν να εξαργυρώσει το διακριτικό λόγω έλλειψης ρευστότητας στο FTX, αποκαλύπτοντας κατά λάθος το γεγονός ότι κανένα από αυτά τα κρυπτονομίσματα δεν αξίζει στην πραγματικότητα τίποτα.

Το FTT διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 1,26$, σημειώνοντας πτώση 97% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όταν διαπραγματευόταν σε πάνω από $50.

Το FTX είχε προηγουμένως αποτιμηθεί σε $32δισ., αλλά χρειάστηκε μόλις μια εβδομάδα για να καταρρεύσει, προκαλώντας κύμα επιδράσεων που εξακολουθούν να γίνονται αισθητές σε ολόκληρη την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ως ένα παράδειγμα, η εταιρεία κρυπτογράφησης Gemini, φέρεται να αγωνίζεται να συγκεντρώσει μετρητά και προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να κηρύξει πτώχευση στο μέλλον. Η Gemini είχε περίπου $175εκατ. σε λογαριασμό FTX, σύμφωνα με το Bloomberg News, χρήματα που είναι απίθανο να δει ξανά.

Διαβάστε ακόμη: