Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι ξένοι έχουν επιστρέψει δυναμικά στο ελληνικό χρηματιστήριο, γεγονός που καταγράφεται καθημερινά στο ταμπλό!

Και τα μεγάλα διεθνή funds τοποθετούνται μαζικά κυρίως σε τράπεζες, ενέργεια, πετρέλαια, κατασκευές και καλά χαρτιά της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης!

Η μαζική αυτή επενδυτική κίνηση των διεθνών οίκων έρχεται να καταδείξει ότι στο μυαλό και τη συνείδηση των ξένων επενδυτών έχει εκλείψει ο παράγοντας του λεγόμενου «πολιτικού ρίσκου» που ως γνωστόν αποτελεί τροχοπέδη στις ευρείες μετοχικές τοποθετήσεις!

Αντιθέτως η χρηματιστηριακή συμπεριφορά των ξένων δείχνει ότι τα μεγάλα σπίτια του εξωτερικού και οι γνωστοί διαχειριστές με πρόσβαση σε πρεσβείες, πληροφόρηση και δημοσκοπήσεις έχουν πειστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών και ότι θα αποσπάσει έστω στις δεύτερες εκλογές αυτοδυναμία, σχηματίζοντας ισχυρή κυβέρνηση για δεύτερη τετραετία!

Υπό την έννοια αυτή, είναι προφανές ότι στην αγορά δημιουργούνται συνθήκες άνοιξης – καλοκαιριού 2019, προεξοφλείται δηλαδή τόσο η ευρεία νίκη Μητσοτάκη – ΝΔ, αλλά και η ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας καθώς επίσης και η πλήρης εξυγίανση των τραπεζών, η διανομή μερισμάτων, καθώς και η περαιτέρω τάση ανάκαμψης της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ!

Και το γεγονός τούτο πιστοποιείται καθημερινά μέσα από τις αθρόες τοποθετήσεις στα «καλά χαρτιά» αλλά και στα «χαρτιά που είναι της μόδας» λόγω συνθηκών και ειδικής συγκυρίας, καθώς επίσης και από τα μεγάλα επιχειρηματικά deals και συμφωνίες που βρίσκονται σε εξέλιξη!

Αλλά και από τις εξαγορές «κουφαριών» που δείχνουν πια ότι το χρηματιστηριακό ενδιαφέρον εξαπλώνεται και στην επιχειρηματική βάση της ελληνικής κοινωνίας που μετά από καιρό αφυπνίστηκε και παίζει…

Διαβάστε ακόμη: