Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno είναι η τελευταία εταιρεία στον κλάδο που προχώρησε σε απολύσεις, σκοπεύοντας να περικόψει το 35% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, Marcus Swanepoel, ενημέρωσε τους υπαλλήλους για τις απολύσεις στις 12 μ.μ. ώρα Λονδίνου την Τετάρτη σε ζωντανή μετάδοση.

«Το 2022 ήταν μια απίστευτα δύσκολη χρονιά για την ευρύτερη βιομηχανία τεχνολογίας και ειδικότερα την αγορά κρυπτονομισμάτων», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στο CNBC.

«Η Luno δυστυχώς δεν έμεινε ανοσία σε αυτή την αναταραχή, η οποία επηρέασε τη συνολική ανάπτυξη και τους αριθμούς εσόδων μας».

Η Luno έχει περίπου 960 συνολικά εργαζομένους, σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn, που σημαίνει ότι περισσότερες από 330 θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν.

Οι περικοπές επηρεάζουν ιδιαίτερα τις ομάδες μάρκετινγκ της Luno.

Ένας εκπρόσωπος της Luno δήλωσε στο CNBC ότι το μέτρο της απόλυσης θα είχε «ελάχιστη ή καθόλου επίδραση στις βασικές ομάδες λειτουργίας και συμμόρφωσης».

Η Luno, η οποία έχει γραφεία στην Αφρική, τη νοτιοανατολική Ασία και την Ευρώπη, αποτελεί μέρος του ομίλου κρυπτονομισμάτων Digital Currency Group.

Η DCG είναι μία από τις πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης που έπεσαν πίσω από την κατάρρευση της FTX, πρώην ενός από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο.

Η Genesis, η δανειστική μονάδα της DCG, κήρυξε πτώχευση την περασμένη εβδομάδα.

Η αίτηση πτώχευσης της Genesis ήρθε μετά από μια αντιπαράθεση με έναν από τους ομολόγους της, τον Gemini, σχετικά με μια αμφισβητούμενη σύμβαση δανεισμού που απέφερε πλούσιες αποδόσεις για τους πελάτες Gemini μέσω του προϊόντος δανεισμού υψηλής απόδοσης της Gemini, Gemini Earn.

Διαβάστε ακόμη: