Η Genesis, εταιρεία παροχής πιστώσεων σε κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε ότι περικόπτει το 30% του προσωπικού του σε έναν ακόμη γύρο απολύσεων.

Αυτός ο τελευταίος γύρος περικοπών θέσεων εργασίας -που αρχικά αναφέρθηκε στη Wall Street Journal- έρχεται δύο μήνες αφότου η εταιρεί πάγωσε τις αναλήψεις πελατών.

Η Genesis είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κρυπτογράφησης με επιχειρήσεις διαπραγμάτευσης, δανεισμού, διαπραγμάτευσης αγοράς και θεματοφυλακής που ανήκει στην Digital Currency Group (DCG).

Η DCG έχει επίσης την Grayscale, χορηγό του μεγαλύτερου καταπιστεύματος bitcoin στον κόσμο, του GBTC, καθώς και της εταιρείας κρυπτογράφησης μέσων ενημέρωσης, Coindesk, και του χρηματοδότη εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, Foundry.

Η Genesis δέχτηκε πολλές μεγάλες επιτυχίες κατά τη διάρκεια της αναταραχής στην αγορά κρυπτονομισμάτων του 2022.

Η εταιρεία σημείωσε ζημιά 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφού ο κύριος δανειστής εταίρος Three Arrows Capital απέτυχε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις περιθωρίου για τα δάνειά της από τις 16 Ιουνίου.

Η Three Arrows υπέβαλε επίσημα αίτηση πτώχευσης στις 2 Ιουλίου.

Τον Αύγουστο, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της και απολύσεις 20% στο εργατικό δυναμικό.

Πιο πρόσφατα, η Genesis κατάργησε τις αναλήψεις δανείων πελατών τον Νοέμβριο.

Η εταιρεία ήταν επίσης γνωστό ότι ήταν σημαντικός δανειστής για την Alameda Research, τον εμπορικό βραχίονα της χρεοκοπημένης πλατφόρμας κρυπτογράφησης FTX.

Από τότε που η Genesis διέκοψε τις αναλήψεις, ο Barry Silbert, Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρείας DCG, δήλωσε ότι αναζητά χρηματοδότηση μεταξύ 500 και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την εταιρεία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Cameron Winklevoss, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Gemini, μοιράστηκε μια «ανοιχτή επιστολή» στον Silbert, κατηγορώντας την DCG ότι χρωστάει στους πελάτες της Genesis 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: