search

MAIN STREET

Νέο πλήγμα στην αγορά crypto – Με χρεοκοπία απειλείται και η Genesis

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για την αγορά των κρυπτονομισμάτων

Νέο πλήγμα στην αγορά crypto - Με χρεοκοπία απειλείται και η Genesis

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς μετά την κατάρρευση της FTΧ, κινδυνεύει με χρεοκοπία και η Genesis,  σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η Genesis το τελευταίο διάστημα αναζητά νέα κεφάλαια ύψους τουλάχιστον ενός δισ. δολ. σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν συζητήσεις και με το ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων Binance, αλλά δεν επετεύχθη μέχρι στιγμής κάποια συμφωνία για χρηματοδότηση.

Η ανάγκη για την ανεύρεση κεφαλαίων επιταχύνθηκε από την κρίση ρευστότητας που υπέστη η Genesis μετά την ξαφνική κατάρρευση της FTX, ενός από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο.

Η Genesis διέκοψε τις εξαργυρώσεις αφότου αποκάλυψε στις 10 Νοεμβρίου ότι είχε «κλειδώσει» 175 εκατ.  δολάρια σε λογαριασμό συναλλαγών της FTX.

«Δεν σκοπεύουμε να καταθέσουμε άμεσα αίτημα πτώχευσης», δήλωσε εκπρόσωπος της Genesis. «Στόχος μας είναι να επιλύσουμε την τρέχουσα κατάσταση συναινετικά χωρίς την ανάγκη οποιασδήποτε αίτησης πτώχευσης. Η Genesis συνεχίζει να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με τους πιστωτές».

Εκπρόσωπος της Binance αρνήθηκε να σχολιάσει.

Διαβάστε ακόμη: