Η Washington Post την Τρίτη έγινε η τελευταία εταιρεία μέσων ενημέρωσης που θα κάνει απολύσεις, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, μια κίνηση που ο εκδότης Fred Ryan είχε υποδείξει τον περασμένο μήνα ότι η εφημερίδα θα έκανε στις αρχές του 2023.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσοι υπάλληλοι επηρεάστηκαν από τις περικοπές. Εκπρόσωπος της εφημερίδας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ωστόσο, η The Post είπε την εποχή της ανακοίνωσης του Ryan ότι αναμένει ότι οι απολύσεις θα είναι στο «μονοψήφιο ποσοστό» του εργατικού δυναμικού της. Η Post τόνισε επίσης ότι οι απολύσεις τελικά δεν θα οδηγούσαν σε «καθαρή μείωση» του εργατικού της δυναμικού καθώς θα επένδυε σε άλλους τομείς.

Η Washington Post Guild είπε στα μέλη την Τρίτη, σε ένα σημείωμα προς το CNN, ότι εξακολουθούσε να εργάζεται για να καθορίσει τον αριθμό των ανθρώπων που επηρεάστηκαν, αλλά είπε ότι είχε «καλούς λόγους να πιστεύει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επλήγησαν είναι πολύ μικρότερος από αυτόν στον οποίο αναφέρθηκε αρχικά ο Fred Ο Ryan» τον Δεκέμβριο.

«Αλλά για να είμαστε ξεκάθαροι, πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε κατάργηση θέσεων εργασίας αυτή τη στιγμή – σε μια περίοδο συνεχούς ανάπτυξης και επέκτασης – είναι απαράδεκτη», ανέφερε το Guild. «Στους συναδέλφους μας που επηρεάστηκαν σήμερα, λυπούμαστε και είμαστε εδώ για εσάς».

«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για όλους μας», πρόσθεσε το Guild.

«Είμαστε συντετριμμένοι για τους συναδέλφους μας και θυμωμένοι από την ανεύθυνη και παράλογη λήψη αποφάσεων από το The Post. Αλλά δεν έχουμε τελειώσει να παλεύουμε ή να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον».

Διαβάστε ακόμη: