Δουλεύοντας αθόρυβα και μεθοδικά η CEO της Attica Bank κυρία Ελένη Βρεττού έχει βάλει ρότα να περάσει το καράβι τον κάβο και να το οδηγήσει στην νέα εποχή καθιστώντας την μέχρι σήμερα ταλαιπωρημένη τράπεζα σε πέμπτο μεγάλο χρηματοπιστωτικό πυλώνα.

Η επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των βασικών μετόχων και της Thrivest είναι μια επιτυχία που πρέπει να την πιστώσουμε την Ελένη Βρεττού η οποία όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν σε συνεχείς επαφές με τους εν δυνάμει επενδυτές οι οποίες δεν σταμάτησαν ποτέ παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν.

Έτσι το βράδυ της Τρίτης στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν χρειάστηκε παρά μιάμιση ώρα για να βγει λευκός καπνός για την είσοδο της Thrivest στην Attica Bank

Η εισήγηση της Ελένης Βρεττού εστίασε στο deal με την Thrivest, έδωσε το περίγραμμα που θα οδηγήσει σε μία «καθαρή» Attica Bank, απαλλαγμένης από τα προβληματικά δάνεια.

Και φυσικά αναφέρθηκε στη διαδικασία πώλησης των χαρτοφυλακίων Astir 1, Metexelixis, Omega, που περιλαμβάνουν προβληματικά δάνεια συνολικής αξίας πάνω από 2,3 δις ευρώ, με την τράπεζα να περιμένει δεσμευτικές προσφορές τις επόμενες μέρες.

Στη συνάντηση «κλείδωσε» και ο οδικός χάρτης που θα οδηγήσει στον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα.

Στο μεγάλο στοίχημα που είναι η εξυγίανση της τράπεζας η κα Βρεττού έχει τη στήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς η νέα CEO έχει και τη φιλοδοξία και την ικανότητα να βγάλει την Τράπεζα Αττικής από το αδιέξοδο κάτι που όπως λένε πηγές Thrivest συμμερίζονται και οι κκ Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου.

Διαβάστε περισσότερα