Μία πολύ σοβαρή υπόθεση απάτης και υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση απασχολεί την Αρχή Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η οποία αφορά πολύ προβεβλημένο και επώνυμο Έλληνα υπήκοο, με πασίγνωστο επώνυμο, ο οποίος έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα και στο Μονακό!

Η υπόθεση θεωρείται μείζονος σημασίας και για το λόγο αυτό έχουν ενεργοποιηθεί οι αρμόδιες Aρχές και των δύο κρατών. Οι οποίες διερευνούν τραπεζικούς λογαριασμούς, εμβάσματα, πάσης φύσης συναλλακτικές σχέσεις και επιχειρηματικές δοσοληψίες!

Ειδικότερα, από το FIU του Μονακό, την αρχή για το ξέπλυμα του Πριγκιπάτου, έφτασε στην Αρχή για το ξέπλυμα στη χώρα μας αίτημα για την παροχή στοιχείων σχετικά με γνωστό και επώνυμο Έλληνα επιχειρηματία που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται εκτός των άλλων και στο Μόντε Κάρλο!

Η Ανεξάρτητη Αρχή του Πριγκιπάτου ζητεί στοιχεία σχετικά με την δραστηριότητα του εν λόγω επωνύμου επιχειρηματία, με το βαρύ επίθετο, στην Ελλάδα καθώς διενεργεί έρευνα σε εξέλιξη για απάτες και υπεξαιρέσεις! Η υπόθεση κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή και ήδη απεστάλησαν στοιχεία από την Ελληνική αρχή προς την αντίστοιχη του Μονακό, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε έλεγχος και στην Ελλάδα!

Μεταξύ άλλων έχουν ήδη ελεγχθεί επιχειρήσεις και άλλα εταιρικά σχήματα στα οποία ο εν λόγω φέρεται να συμμετέχει, ενώ από το Μονακό έγινε γνωστό ότι πέραν των ενδείξεων για απάτη και υπεξαίρεση, ελέγχονται τραπεζικά εμβάσματα πολύ υψηλών ποσών, που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο από και προς πιστωτικά ιδρύματα του Πριγκιπάτου!

Διαβάστε ακόμη: